(©Reuters)
(©Reuters)

Kreće ponoćna trka za Bertansom, Hejvordova "čudna" odluka da odbije 34 miliona

Vreme čitanja: 1min | pet. 20.11.20. | 19:42

Njujork čeka Letonca, ukoliko ne stigne Hejvord

Tačno u ponoć počeće prelazni rok sa slobodone igrače u NBA, a jedan od najzanimljivijih ciljeva, bar sa ove strane Atlantika, biće Davis Bertans.

Uprava Vašingtona želi da zadrži nekadašnjeg asa Partizana, zbog čega je u predvečerje drafta navodno odbila ponude Atlante, Feniksa i Njujorka za "sajn end trejd" opciju u kojoj bi tim iz glavnog grada SAD dobio mogućnost da, uz Denija Avdiju, još nekoga izabere u prvoj rundi.

Izabrane vesti

Takva odluka Vizardsa nije obeshrabrila Nikse koji bi opet da "napadnu" Bertansa, ali pod uslovom da ne iskoriste jedan od, na prvi pogled čudnih poteza kada je u pitanju prelazni rok.

Naime, Gordon Hejvord je odlučio da ne "pokupi" poslednju godinu iz ugovora sa Bostonom, vrednu čak 34 miliona dolara, verujući da bi mogao da dobije više novca, naravno ne u jednoj sezoni, nego na duže, odnosno na dve, ili tri: Slično je uradio Al Horford u leto 2019. kada je odbio je poslednju godinu ugovora sa Keltima vrednu 30 miliona i potpisao četvorogodišnji ugovor sa Filadelfijom od 109 miliona dolara, pri čemu je 97 miliona garantovano.

Ako Niksi, koji su planirali da za šutera potroše oko 19 miliona dolara godišnje, dobiju negativan odgovor od Hejvarda, koga juri i Atlanta, okrenuli bi se letonskom reprezentativcu.

Toga se Vašington i plaši, jer ma koliko želeo da zadrži Bertansa, u "kasi" nema toliko para koliko i Njujork.


tagovi

Davis BertansVašington VizardsGordon HejvordNjujork Niks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara