Kris Džons (©Starsport)
Kris Džons (©Starsport)

Kris Džons nevidljiv, zablistao Stefan Jović: Valensija vratila brejk

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.05.24. | 22:59

Igraće se majstorica u Fonteti

Ušla je sezona u finiš, samim tim sve je više glasina vezanih za to gde će ko nastaviti karijeru. Kris Džons počeo je da se dovodi u vezu sa Partizan Mozzart Betom, međutim, male su šanse da će američki bek završiti u Humskoj. Ali, da će biti ’vruća roba’ na tržištu i da će mnogi za njega biti zainteresovani – hoće. Jedna ili dve slabije partije kompletan utisak ne mogu da promeni.

Nije bogzna šta pokazao Kris Džons u prvom meču četvrtfinalne serije plej-ofa španskog prvenstva, nevidljiv je bio i u drugoj utakmici. Ipak, i bez ozbiljnijeg učinka jednog od lidera tima Valensija je uspela da napravi brejk protiv Mursije i vrati seriju u Fontetu – 83:72.

Izabrane vesti

Valensija nije dobila previše od američkog beka koji je ove sezone na dvocifrenom proseku, ali zato jeste od – Stefana Jovića. Srpski plejmejker odigrao je najbolji meč još od kraja marta, kada je Valensija poražena na gostovanju Gran Kanariji. Tada je upisao 13 poena i devet asistencija, malo mu je nedostajalo za dabl-dabl, a sada je u ’biti ili ne biti’ utakmici imao identičan učinak.

Stefan Jović je dirigovao igrom Valensije, davao joj je tonus, a ponovo je izuzetno raspoložen bio Brendon Dejvis. Trijumf je potpisao sa 17 poena, bio je najefikasniji akter susreta. Bitnu ulogu u napadu imao je i krilni košarkaš Haime Pradilja, koji je pogodio gotovo sve šuteve za dva i meč završio sa 14 poena i četiri skoka.

Izbegla je dramu Valensija, ušla u finiš sa dvocifrenom prednošću i sačuvala je. Pružila je bolju partiju nego u Fonteti na startu serije, pre svega na polju defanzive. U potpunosti je neutralisala Džona Radeboa, koji je pre nekoliko dana ubacio čak 24 poena. Večeras je ostao na sedam. Dastin Sliva je sa 23 spušten na 12, a razlika je napravljena i u šutu sa distance.

Valensija u prvom meču ništa nije mogla da pogodi sa velike razdaljine, sada je ubacila devet trojki. Tri su delo Stefana Jovića, koji je bio najzaslužniji za odličan protok lopte. Gosti su imali čak 21 asistenciju, sedam više od domaćina. Pride je Mursija imala problem i sa izgubljenim loptama. Dve to odvelo ju je u poraz. Moraće da napravi novi brejk u Fonteti kako bi konačno ušla u polufinale španskog prvenstva.

Kris Džons je za 13 minuta na parketu upisao tri poena. tek nešto bolji kod Mursije bio je Rodions Kuruc sa četiri, dok je daleko bolji utisak ostavio Dilan Enis. Nekadašnji igrač Crvene zvezde i Mege je sa 10 poena bio drugi strelac tima iza Dastina Slive.




tagovi

Kris DžonsStefan JovićACB ligaKK MursijaKK ValensijaDžona RadeboDilan EnisRodions Kuruc

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara