Tina Krajišnik i Nikola Jokić (©Starsport)
Tina Krajišnik i Nikola Jokić (©Starsport)

KSS i novinari izabrali: Tina Krajišnik i Nikola Jokić najbolji u 2022. godini

Vreme čitanja: 3min | sre. 11.01.23. | 13:41

Specijalna nagrada za 3x3 reprezentaciju

Nikola Jokić i Tina Krajišnik najbolji su srpski košarkaš i košarkašica za 2022. godinu, u izboru KSS i sportskih novinara.

Tina je do priznanja došla dobivši 28 glasova, Ivon Anderson je bila drugoplasirana sa osam, dok su po jedan dobile Jelena Bruks, Nevena Jovanović i Aleksandra Crvendakić.

Izabrane vesti

Da zahvalim na dodeljenom priznanju za najbolju košarkašicu zemlje. To je za mene najveće zadovoljstvo, hvala svima koji su to prepoznali. S obzirom da nisam u mogućnosti zbog obaveza da prisustvujem, zahvaljujem se Savezu, saigračicama, stručnom štabu, jer naš rad predstavlja posebno mesto u kojoj karijeri”, poručila je Tina u video snimku, jer zbog klupskih obaveza nije mogla da prisustvuje ceremoniji.

Nagradu je u njeno ime preuzeo suprug Đorđe Krajišnik.

U muškoj konkurenciji nije bilo dileme. Nikola Jokić je dobio čak 34 glasa novinara, Vasilije Micić četiri, a Miloš Teodosić jedan.

Žao mi je što ne mogu da prisustvujem želeo bih da se zahvalim KSS i novinarima na izboru za najboljeg igrača godine u Srbiji. Velika čast i zadovoljstvo, svi znamo šta košarka predstavlja za našu zemlju, pa i za mene. Hvala porodici i timu koji mi već 7-8 godinu pomažu da napredujem", iz Denvera se zahvalio Jokić, dok je nagradu u njegovo ime preuzeo otac Branislav.

Predrag Danilović, Zoran Gajić, Marko Kešelj i Svetislav Pešić (©Starsport)Predrag Danilović, Zoran Gajić, Marko Kešelj i Svetislav Pešić (©Starsport)

Specijalna nagrada uručena je aktuelnim svetskim i evropskim šampionima, reprezentaciji Srbije u 3x3 basketu.

Želeo bih u ime svih igrača i predstavnika stručnog štaba da zahvalim. Jedna od najuspešnih godina, kao i 2018, međutim, napomenuo bih da je posebnija jer su prvi put tri kategorije mlađih selekcija uzele medalju i to nas čini ponosnim. KSS je organizovao pripreme u Novom Sadu gde su svi zajedno trenirali i igrali jedni protiv drugih. Zbog toga je sav ovaj rezultat i napravljen”, rekao je trener 3x3 reprezentacije Dušan Lukić, kojem je nagrada i uručena.

Predsednik KSS Predrag Danilović čestitao je svim dobitnicima, ali i nekima koji više nisu u reprezentaticji.

Ovom prilikom oprostili smo se na terenu od naše dve velike trofejne reprezentativke Sonje Vasić i Jelene Bruks. Ostavile su dobar utisak u Australiji. Seniori su mogli bolje na Evrobasketu, ali siguran sam da će biti bolje. Verujem da će seniori posle utakmica sa Grčkom i Velikom Britanijom plasirati na Svetsko prvenstvo, dok su košarkašice bile dominante u kvalfikacijama i gotovo će sigurno na Svetsko prvenstvo”, rekao je Danilović.

GODINA U ZNAKU VEKA KOŠARKE U SRBIJI

Prilikom dodele nagrada za najbolje u 2022. godini, petominutnim filmom počelo je obeležavanje 100. godišnjice košarke u Srbiji.

Možda je nama koji smo učestvovali jasnije koliko je velika i bogata naša istorija. Godina koja je počela za nas je veoma značajna. Veliki jubilej, 75 od osnivanja Saveza, 100 godina košarke u Srbiji. Obeležićemo je nizom manifesticijama, kroz koje ćemo da prikažemo našu istoriju. Tokom Kupa Radivoja Korać ćemo početi sa izložbom. Želimo da u saradnji sa Savezima i klubovima na neki način obeležimo jubilej vizuelno i kroz razne manifestacije”, rekao je predsednik KSS Predrag Danilović.



tagovi

Nikola JokićTina KrajišnikKSS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara