Milan Momčilović (YouTube printscreen)
Milan Momčilović (YouTube printscreen)

KSS nastavlja u pravom smeru: Još jedan američki Srbin na radaru reprezentacije (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.04.22. | 12:59

Za dečaka iz Viskonsina čiji su roditelji izbegli iz bivše Jugoslavije zbog ratnih dešavanja na stolu ima ponude nekoliko vrhunskih univerziteta

Košarkaški savez Srbije nedavno je obnovio kontakte sa Sašom Stefanovićem koji je završio koledž karijeru na fakultetu Predju i krenuo je s pripremama za predstojeći draft. A uskoro bi Sašinim stopama mogao da krene Milan Momčilović (207cm), još jedan naše gore list u SAD, koji je prema nezvaničnim informacijama Mozzart Sporta već na radaru KSS.

O kome se zapravo radi? Milan je prema proceni američkih stručnjaka među najvećim potencijalima Srednjeg zapada u generaciji koja će 2023. godine maturirati. Na stolu već ima ponude za stipendiju nekoliko univerziteta iz najkvalitetnijih NCAA konferencija, poput Ajove Stejt (Big 12), Minesote (Big Ten), Krejtona (Big East), Ksavijera (Big East) i Nortvesterna (Big Ten). Za njega su zainteresovani još Gonzaga (West Coast), Virdžinija (ACC), Stenford (Pac-12), Market (Big East) i Kentaki (SEC) čiji je legendarni trener Džon Kalipari bio oduševljen Momčilovićevim izdanjem u poslednjoj Elitnoj ligi mladih košarkaša koja od 2010. godine tradicionalno svakog proleća, pod pokroviteljstvom kompanije Najki, okuplja talentovane dečake do 17 godina i smatra se jednim od najboljih omladinskih takmičenja u SAD.

Izabrane vesti

Momčilović je, kao Stefanović, rođen u Sjedinjenim Američkim Državama u koje su njegovi roditelji izbegli tokom ratnih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije. Mir su pronašli u saveznoj državi Viskonsin u kojoj je izuzetno zastupljena srpska zajednica. Otac Nikola (koji je član hora pravoslavne crkve) i majka Zorica ljubav prema otadžbini preneli su i na Milana koga krasi izuzetna pokretljivost za njegovu visinu, ali i "meka" ruka sa distance, zbog čega mu predviđaju vrhunsku karijeru na poziciji krila.

Iako ljubiteljima u košarke sa ove strane Atlantika ne znače mnogo podaci o srednjoškolskoj košarci u SAD, Momčilović je ove sezone s prosekom od 17,6 poena i 8,8 skokova bilo lider Pirata iz Pivokija u međuškolskom šampioonatu Viskonsina. Prošle takmičeraske godine u kojoj je njegov tim osvojio državnu titulu Viskonsina izabran je za najboljeg igrača zapadne divizije Vudland konferencije (prosek 16.7 poena, 7.1 skokova, 2.5 asistencije).



tagovi

Milan MomčilovićKSS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara