Činanu Onuaku (ABA liga)
Činanu Onuaku (ABA liga)

Kup Izraela: Izbacili su jerusalimski Hapoel i Makabi, ali im je pehar "otela" Herclija

Vreme čitanja: 1min | čet. 17.02.22. | 22:37

Prošlogodišnji centar Zadra sOnuaku sjajnom partijom pogurao svoj tim do trofeja i gurnuo u zaborav dva velikika trijumfa Hapoela iz Tel Aviva

Hapoel iz Tel Aviva je odradio neverovatan posao u četvrtfnalu i polufinalu Kupa Izrael. Prvo je napravio iznenađenje i deklasirao imenjaka iz Jerusalima (89:71), možda i najvećeg favorita za trofej (usled haotičnog stanja u Makabiju iz Tel Aviva). Zatim je u polufinalu pobedom nad najvećim rivalom, pomenutim Makabijem, ispisao dve stranice istorije. na jednoj piše da je prvi put od 1969. godine vezao tri trijumfa u međuobnim mečevima, a na drugoj da je tek u 24. pokušaju uspeo da slavi nad sugrađanima u nekom eliminacionom meču.

Sve to gurnulo je Hapoel u ulogu favorita u finalu protiv Hercilije koja tek dve godine kraće čeka na trofej (od 1995. godine).

Izabrane vesti

Posle prve četvrtine (21:12) bilo je obrisa da će je tim iz Jerusalima opravdati. Ali lider nacionalnog šampionata je na krilima prošlogodišnjeg centra Zadra Činanua Onuakua koji je odigrao neverovatnu utakmicu (30 poena, 16 skokova) i Šona Dousona (16 poena) odleteo do tek drugog velikog pehara u istoriji kluba. Prvi je onaj pomenuti iz 1995. koji je u klupske prostorije uneo Zufer Avdija, nekadašnji as Crvene zvezde i reprezentativac Jugoslavije i otac najvećeg izraelskog talenta, a sada NBA igrača Denija Avdije.


tagovi

HerclijaHapoel Tel Aviv

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara