Bojan Dubljević (© Star sport)
Bojan Dubljević (© Star sport)

Kup Španije: Senzacionalna pobeda Mursije protiv Valensije (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.02.22. | 21:00

Veliko iznenađenje u četvrtfinalu Kupa Kralja

Veliko iznenađenje u Kupu Španije. Valensija je izgubila u ludoj utakmmici od Mursije. Baš zbog ovoga su kupovi izuzetno zanimljivi. Mogući su neverovatni rezultati sa ludim preokretima. Tako je bilo večeras u Španiji gde je Mursija slavila protiv Valensije sa 86:83.

Mursija sada u polufinalu čeka pobednika meča Barselona - Manresa.

Izabrane vesti

Ono što se dešavalo na susretu protiv Valensije može dugo da se prepričava. Stvaru su tekle ovako.... Mursija senzacionalno otvara susret. Čak 28 poena u prvoj deonici i velikih 14 poena prednosti. Valensija nije znala šta se dešava na parketu.

Ništa drugačije nije bilo ni u drugoj deonici. Mursija nastavlja da gazi. Ubačenih 24 poena i čak 19 poena prednosti posle 20 minuta košarke.

Svi su verovatno mislili da je meč rešen. Daleko od toga...

Treća deonica protiče u potpunosti u znaku Valensije. Jasno je bilo da su išli na sve ili ništa. Presingom i agresivnom igrom su u potpunosti ugušili protivnika. Otvorili su četvrtinu neverovatnom serijom 22:0. Tu deonicu su rešili rezultatom 31:9. Neverovatno. ali istinito... Valensija je imala prednost pred ulazak u poslednju četvrtinu.

Ipak, košarkaši Valensije ostali su bez gasa. Pre svega u odbrani. Mursija ponovo ulazi u ritam, ubacuje 25 poena u poslednjih 10 minuta i tako dolazi do senzacionalne pobede. Publika je bila oduševljena.

Iskusni Mekfadon je prednjačio sa 20 poena u dresu Mursije. Na drugoj strani je takođe sa 20 poena najefikasniji bio Rivero, Klemen Prepelič je imao poen manje.



KUP ŠPANIJE

ČETVRTFINALE

17. februar

Huventud - Tenerife 62:64

Real Madrid - Breogan 73.67

18. februar

Valensija - Mursija 83:86

21.30: Barselona - Manresa

POLUFINALE

19. februar

18.30: Tenerife - Real Madrid

21.30: Mursija - Barselona / Manresa

FINALE

20. februar: 18.30 časova


tagovi

KK ValensijaKup kraljaMursija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara