Aleksa Avramović (©Star sport)
Aleksa Avramović (©Star sport)

Kuruc: Moram da pomognem kad ne ide u napadu; Avramović: Samo ja znam koliko sam sati proveo u sali

Vreme čitanja: 4min | ned. 06.02.22. | 08:35

Igrači Partizana razgovarali su za Mozzart Sport posle pobede u ABA ligi

Nije bilo lako košarkašima Partizana u 19. kolu ABA lige. Crno-beli su ušli u meč protiv Borca iz Čačka posle poraza u Evrokupu u Badaloni od Huventuda, a nekako se i dalje pominjao kiks protiv Mege u dvorani "Aleksandar Nikolić". Sve to kao da je stvorilo dodatan pritisak protiv Čačana. Crno-beli su uspeli da upišu pobedu, ali ponovo je šut bio veliki problem. Čak je Željko Obradović pričao o činjenici da igrači ne pogađaju iz otvorenih pozicija, a svega sedam pogođenih trojki iz 31 pokušaja dovoljno govori o ovom problemu. Jedan od igrača koji ima problema u napadu je Letonac Rodions Kuruc. On je imao sedam poena protiv Borca, ali je već simptomatično da ima poteškoća u napadu. Posle meča protiv Čačka pričao je za Mozzart Sport o tom problemu.

Izabrane vesti

"Bilo je uspona i padova ove sezone. Nekad počnem dobro u napadu, nekada mi ne ide i bude loše. U tim momentima uvek pokušavam da pomognem odbranom, ili na bilo koji drugi način. Pokušavam da se što bolje prilagodim ulozi koja mi je namenjena o dstrane trenera, pre svega u odbrani. Da ne pravi greške i brze fulove. To mi je glavni problem trenutno", počinje Kuruc za Mozzart Sport, a odmah i nastavlja:

"Uvek pokušavam da pronađem način da pomognem ekipi, bez obzira da li je to napad ili odbrana. Mogu to da budu i skokovi, borba na parketu pa čak i podrška sa klupe".

Kuruc je ove sezone odigrao 12 utakmica u ABA ligi u dresu Partizana, a prosečno ubacuje 5,5 poena u regionalnom takmičenju. Kako sam ističe, o umori ne razmišlja.

"Neki igrači su umorni od velikog broja utakmica, ali to ne sme da bude izgovor. Moramo da se borimo, iskreno ja ni negleda raspored. Znam samo da je Andora sledeća. Tako mi odgovara da se pripremam", zaključio je Kuruc.

Igrač koji je dugo tražio šut ove sezone je Aleksa Avramović. On je sjajno odgovorio na izazov protiv Borca. Rođeni Čačanin zablistao je protiv bivšeg kluba u subotu. Ubacio je rekordnih 20 poena u ABA ligi i tako slomio otpor protivnika.

Posle meča u razgovoru za Mozzart Sport istakao je da je najzad uspeo da pronađe formu koju je tako žarko želeo da pokaže u crno-belom dresu.

"Podigao sam samopouzdanje koje sam imao tokom prethodnih godina i koje sam sve vreme pokušavao da pronađem u Partizanu", počeo je srčani Avramović koji je pored 20 poena imao šest skokova i dve asistencije:

"Samo na momente sam pokazivao ono što želim, međutim protiv Borca sam podigao formu na određeni nivo. Osećao sam se dobro na terenu, slušao me je šut sa kojim kuburim čitave sezone".

Pogodio je Avramović četiri trojke iz sedam pokušaja protiv Borca. Ključne su bile u drugom poluvremenu kada je inicirao seriju od 8:0 koja se na kraju ispostavila kao ključna za trijumf kluba iz Humske.

"Znamo svi da je šut relativna kategorija, danas hoće, sutra neće... Samo ja znam koliko sam sati proveo u sali. Znao sam da će doći na naplatu i dogodilo se to protiv Borca. Žao mi je što je baš protiv njih, svi znaju koliko volim Borac. Jednostavno, moramo da pobeđujemo, moramo da se dižemo. Kontrolisali smo meč, na kraju smo pobedili i to je najbitnije. Borcu želim sve najbolje, a Savi Lešiću što brži oporavak".

Februar je uvek specifičan period u košarkaškoj sezoni. Utakmice se nižu kao na traci, Partizan dočekuje Andoru u narednom kolu Evrokupa, a već polako svi počinju da razmišljaju i o mečevima koji bi mogli da donesu prvu titulu u sezoni. Kup Radivoja Koraća u Nišu počinje 17. februara, a ambicije Partizana su jasne.

"Prvo ide Andora, imali smo težak period iza nas. Izgubili smo neke utakmice koje nismo smeli, posebno taj meč protiv Mege. Taj duel smo morali da pobedimo jer znamo koliko smo kvalitetniji od njih. Jednostavno izgubili smo. Dižemo sada formu, ima nas 15 u rotaciji, neko će uvek iskočiti u prvi plan", zaključio je Avramović.

ABA LIGA - 19. KOLO

Petak

Studentski centar - Krka 86:76

/Nil 24 - Macura 14/

Subota

Partizan - Borac 75:68

/Avramović 20 - Todorović 13/

Mornar - Budućnost 62:73

/Gordić 14 - Popović 16 /

Nedelja

17.00: (2,70) Zadar (15,25) FMP (1,70)

19.00: (1,35) Cedevita Olimpija (16,0) Igokea (3,50)

Ponedeljak

15.30: Mega Mozzart - Crvena zvezda

18.00: Cibona - Split

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK PartizanAleksa AvramovićRodion Kuruc

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara