Rodion Kuruc (Foto: Starsport)
Rodion Kuruc (Foto: Starsport)

Kuruc u četvrtom klubu za dve godine: Bivši igrač Partizana ponovo u Španiji

Vreme čitanja: 1min | sub. 29.07.23. | 16:48

Letonski reprezentativac potpisao za Mursiju

Došao je Rodion Kuruc uz veliku pompu u redove Partizana leta 2021. godine, ali nije uspeo da opravda očekivanja. Igrao je potom za Betis i Strazbur, a sada se vraća u Španiju i braniće boje Mursije.

Kuruc je kao veliki talenat iz Barselone otišao u NBA, imao sasvim solidan početak u dresu Bruklina, ali je posle nekog vremena sve krenulo nizbrdo, da bi se posle kratkih angažmana u Hjustonu i Milvokiju vratio u Evropu i potpisao za crno-bele.

Izabrane vesti

Nije ipak uspeo da se uklopi u zamisli Željka Obradovića, beležio svega 4,9 poena u ABA ligi, 3,1 u Evrokupu, pa seu finišu sezone i rastao sa klubom iz Humske.

Pokušao je da se vratio u NBA preko Letnje lige - nije uspeo. U avgustu prošle godine potpisao je za Betis. Ipak, nije se ni u Sevilji dugo zadržao, pa je prešao u Strazbur kod selektora letonske reprezentacije Luke Bankija.

Konačno je proigrao u Francuskoj, beležio 10,8 poena i 4,3 skoka u Ligi šampiona, 10,6 poena i 4,8 skokova u LNB Pro A ligi.

Tako je ovog leta stigao poziv ambiciozne Mursije, koja je uz Kuruca dovela i bivšeg igrača Mege i Crvene zvezde Dilana Enisa, nekadašnjeg košarkaša Panatinaikosa Hauarda Sent Rosa, kao i Lude Hakansona i Troja Kopejna. Nastaviće Rodion Kuruc da se takmiči u Ligi šampiona, pošto je Mursija smeštena u Grupu H ovog FIBA takmičenja, zajedno sa Tofašom, Igokeom i Dertonom.


tagovi

Rodion KurucFIBA Liga šampionaMursija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara