Kutlešić može da debituje za Steauu

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.01.20. | 16:03

Bivši igrač užičke Slobode večeras može da debituje u Rumuniji

Velike smo priče ovih dana čuli o Dušanu Kutlešiću. Rođeni Užičanin igrao je za Slobodu iz svog rodnog grada od početka sezone, bio jedan od njenih najvažnijih šrafova i možda je najzaslužniji što se Ere nalaze tu gde jesu na tabeli Košarkaške lige Srbije. Igrao je na otvoren ugovor, nije tražio ni dinar od matičnog kluba, već je igrao samo „iz ljubavi“. Nešto što ćemo teško videti u današnje vreme širom svetskih meridijana.

Bio je četvrti najbolji košarkaš naše lige do odlaska sa prosečnim indeksom od čak 20,6 po utakmici. Dolazio je do 15,7 poena po susretu, uz 4,5 skokova i 4,6 asistencija, a najbolju partiju pružio je protiv aleksinačkog Napretka, kada je brojao do 40 poena i zabeležio indeks 46.

Izabrane vesti

Imao je velikog uspeha i u nacionalnoj selekciji Srbije, gde je u mlađim kategorijama došao do dve medalje – srebrnu je osvojio na Svetskom prvenstvu u Češkoj, a bronzu na Evropskom prvenstvu u Litvaniji i Letoniji.

Tokom jučerašnjeg dana ozvaničen je njegov prelazak u Steauu, a već danas bi mogao za isti klub i da debituje, pošto tim iz Bukurešta igra veoma važan meč plej-ofa protiv Sibiua. Domaćin za sada pruža znatno bolje partije od Steaue, ali bi ona pobedom mogla da se približi na dva koraka iza.

Bukureštanski sastav neće želeti da pogleda ni međusobni skor sa Sibijuom u poslednjih nekoliko godina. Naime, večerašnji domaćin je pobedio na minulih pet duela sa Steauom, pa je očekivano veliki favorit da dođe do pobede i sutra.

RUMUNIJA 1, PLEJ-OF – 15. KOLO

Subota
Temišvar – CSM Oradea 61:83
Dinamo Bukurešt – Kluž 82:84

Ponedeljak
17.00: (1,35) Sibiu (16,0) Steaua (3,50)

Napomena: Kvote su podložne promenama

Foto: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara