Aleksa Stepanović i Luka Cerovina (©MN Press)
Aleksa Stepanović i Luka Cerovina (©MN Press)

Kvartet odveo FMP u finale, Panteri drugu godinu zaredom Zvezdin izazivači za titulu

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.06.23. | 19:45

Panter nošeni Murom, Izunduom, Stepanovićem i Simovićem dobili Megu po drugi put

Drugu godinu zaredom finalisti košarkaške Superlige biće branilac titule Crvena zvezda i FMP iz Železnika.

Panteri su opravdali ulogu favorita i sa maksimalnih 2-0 dobili Megu u seriji koja je trebalo da odluči drugog učesnika serije za titulu prvaka Srbije. Ekipa Nenada Stefanovića slavila je u Železniku rezultatom 96:70 (25:16, 18:18, 29:17, 24:19) i zakazala nove megdane sa Crvenom zvezdom.

Izabrane vesti

Finale je po prvobitnom planu trebalo da počne 10. juna, ali kako je potvrđeno da je zakazan sastanak čelnika ABA lige i KLS o eventualnoj korekciji datuma, nije isključeno da bude određenih pomeranja. O tome će se više znati posle razgovora u četvrtak popodne.

FMP je zahvaljujući odličnim rolama kvarteta Mur – Izundu – Stepanović – Simović postavio ritam koji je lagano “krckao“ protivnika. Skočni centar posebno se istakao sa 22 poena, osam skokova, četiri asistencije i tri ukradene lopte za samo 24 minuta na parketu! Stepanović je ponovo bio dominantna sila na oba kraja terena sa 17 poena, sedam uhvaćenih i dve ukradene lopte. Dok su Izundu i Stepanović zatrpavali koš, Čarli Mur je bio glavni distributer lopti pa je upisao 12 asistencija, više od polovine ukupnog učinka ekipe u tom statističkom parametru, na šta je vezao još 13 poena. Džoker Pantera bio je Ranko Simović koji je iz drugog plana stigao na skok do dabl-dabla uz 19 poena. Uz ovaj četverac ostali su održali visok nivo igre i tako doprineli ubedljivijem trijumfu.

Domaćin je već u ranoj fazi utakmice stigao do velikih +16 (25:9) posle čega je Mega uspela do kraja prve i tokom druge četvrtine da drži određeni nivo neizvesnosti. Ipak, sve je bilo rešeno posle odlične treće deonice u kojoj je prednost FMP narsla do 21 poena (72:51) pred odlučujućih deset minuta gde je mlada ekipa Marka Baraća pokušala da bar ublaži poraz, što joj nije uspelo...

Kod Mege Matej Rudan imao je 18, a mladi Filip Jović 17 poena, dok je dvocifren bio još samo Luka Cerovina sa 11 poena. Aleksa Uskoković imao je po šest poena i asistencija, četiri skoka, ali i pet izgubljenih lopti. Vredi istaći da je Mega igrala bez najboljeg igrača Nikole Đurišića, te Malkolma Kazalona i Danka Brankovića, zbog čega su šansu dobile neke nove nade kluba.

Ovo će biti četvrti put od 2017. godine da FMP i Crvena zvezda odmere snage u finalu Superlige, s tim da se 2020. nije ni igralo zbog pandemije virusa korona.

FINALE SUPERLIGE SRBIJE

10. jun: Crvena zvezda - FMP

13. jun: FMP - Crvena zvezda

*16. jun: Crvena zvezda - FMP

- Svi datumi su podložni promenama usled sastanka sa ABA ligom u četvrtak.


tagovi

KK MegaFMP ŽeleznikKLSKošarkaška Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara