Twitter (KK Partizan Mozzart Bet)
Twitter (KK Partizan Mozzart Bet)

Laktaši videli Partizanova pojačanja, ali Panter prelomio: Trijumf crno-belih protiv Džikića i Hapoela

Vreme čitanja: 3min | pet. 08.09.23. | 22:07

Mateuš Ponitka, Frenk Kaminski i Pi Džej Doužer zabeležili prvi minute, ali su strelci odlučujućih poena bili Kevin Panter i Alen Smajlagić

Košarkaški klub Igokea ove sedmice proslavlja 50 godina postojanja, a tim povodom u Laktašima se od 6. do 10. septembra održava izuzetno jak međunarodni turnir. Partizan Mozzart Bet je jedan od šest klubova koji učestvuju u Laktašima, a u prvoj predsezonskoj utakmici, crno-beli su trijumfovali protiv Hapoel Jerusalima Aleksandra Džikića 86:81 (40:41). Ljubitelji košarke u Republici Srpskoj imali su prilike da premijerno na delu u dresu novog kluba vide Frenka Kaminskog, Mateuša Ponitku i Pi Džej Doužera. U finišu meče su ipak starosedeoci pokazali najviše. Kevin Panter je realizovao svih šest slobodnih bacanja u poslednjim minutima, dok je Alen Smajlagić dominacijom u reketu sprečio da se izraelski tim izbori za dramatičnu završnicu.

Utakmici je prethodio srdačan pozdrav sadašnjeg i bivšeg trenera beogradskog kluba, Željka Obradovića i Aleksandra Džikića. Bivši selektor Makedonije bio je šef stručnog štaba Partizana u sezoni 2016/17, ali je za klub iz Humske vezan značajno duže, pošto je od 1999. do 2005. bio pomoćni trener seniorskog tima, a od 1991. do 1994. radio je kao trener u mlađim kategorijama.

Izabrane vesti



Mesto u startnoj petorci Partizana našao je i novopridošli Mateuš Ponitka. Uz Poljaka, meč za aktuelnog osvajača ABA lige počeli su i starosedeoci Kevin Panter, Zek Ledej, Uroš Trifunović i Balša Koprivica. Ipak, prvu četvrtinu nije obeležio niko od pomenutih, već rezervista Džejms Naneli. Amerikanac je u u finišu početnog kvartala vezao dve trojke, pa je Partizan zahvaljujući njegovom preciznom šutu imao deset poena prednosti nakon prve četvrtine; 30:20. Vredi istaći da je u ovom delu igre svoje prve poene upisao i Frenk Kaminski.

Kompletna druga četvrtina protekla je u krizi igre ekipe Željka Obradovića, a tome je kumovalo i nekoliko sjajnih minuta Kadina Keringtona i Morisa Endura. Bivši igrač Mornara Kerington upisao je deset poena u prvom poluvremenu, dok je senegalski krilni centar postigao devet. Upravo bi stasiti Afrikanac i bivši član Real Madrida, Uniksa i Valensije mogao da bude jedno od najvećih Hapoelovih pojačanja ovog leta. U ovom delu igre Partizan je održavao rezultatski egal najviše zahvaljujući raspoloženom Danilu Anđušiću, uz solidnu rolu Balše Koprivice. Dovoljno za minimalan zaostatak na poluvremenu 40:41.

Početkom treće četvrtine u stelece se prvi pu upisao i Pi Džej Doužer. Za 27- godišnjeg američkog beka, bio je ovo prvi meč na evropskom tlu, nakon što je prethodno šest sezona nastupao u NBA i NCAA timovima. Igralo se u tim trenucima u ritmu koš za koš, da bi u završnim minutima treće i početnim četvrte četvrtine, Hapoel predvođen Lamarom Rendolfom napravio seriju i došao do vođstva 72:65. U tim trenucima stvar u svoje ruke uzima Ognjen Jaramaz i Partizan ubrzo dolazi na 72:72.

Ključni momenat dogodio se pri rezultatu 76:76 kada Panter realizuje sva slobodna bacanja, a Smajlagić u međuvrmeenu sjajno zakucava, za dolazak Partizana na 82:76, na šta Džikićevi puleni nisu imali odgovor.

Mateuš Ponitka završio je meč s 12 poena, Danilo Anđušić ostao je na 9 s poluvremena.

Naredni duel Partizan igra već u subotu od 18:30 protiv prošlosezonskog finaliste Evrokupa Turk Telekoma, još jednog srpskog trenera Nenada Čanka. U zavisnosti od konačnog poretka turnira koji će biti poznat nakon završetka te utakmice, Partizan će u nedelju igrati meč za prvo, treće ili peto mesto.

Rezultati dosad odigranih mečeva na turniru povodom pedesetogodišnjice KK Igokea:

Igokea : CSKA Moskva 66:82

CSKA Moskva : Galatasaraj 88:50

Igokea : Galatasaraj 71:82

Hapoel Jerusalim: Turk Telekom 87:79

Partizan - Hapoel Jerusalim 86:81





tagovi

KK PartizanFrenk Kaminski JuniorPi Džej DoužerHapoel JerusalimAleksandar Džikić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara