Karsen Edvards (©Starsport)
Karsen Edvards (©Starsport)

Laso dobio i treće pojačanja u Bajernu, potpisao Fenerbahčeov promašaj

Vreme čitanja: 3min | pet. 21.07.23. | 12:10

Karsen Edvards karijeru nastavlja u Minhenu

Košarkaš koji je u jednom trenutku pokazivao i NBA potencijal, Karsen Edvards, nije minule sezone uspeo da opravda epitet velikog pojačanja u Fenerbahčeu. Zato će posle sezone za zaborav u Istanbulu pokušati da se vrati na pravi put u Bajernu. Kako je i zvanično obelodanjeno, potpisao je jednogodišnji ugovor sa nemačkim klubom.

Pablo Laso je tako dobio treće pojačanje, pošto su nedavno ozvaničeni dolasci argentinskog reprezentativca Leandra Bolmara i francuskog internacionalca Silvana Fransiska.

Izabrane vesti

Edvardsa je pre četiri godine Filadelfija odabrala na NBA draftu kao 33. pika i potom ga prosledila u Boston. Dobijao je povremeno priliku u redovima Kelta, činilo se da bi zbog šuterskih sposobnosti mogao da dobije i nešto više prostora, da bi se u aprilu prošle godine preselio u Detroit i potpisao dvogodišnji ugovor. Ipak, zadržao se svega nekoliko meseci i posle samo četiri nastupa napustio Pistonse.

Usledio je prelazak u Evropu i vrlo brzo je postalo jasno da će mu biti potrebno vremena da se adaptira. Na kraju je možda i Fenerbahče ostao bez strpljenja, pa je Amerikanac u jakoj konkurenciji igrao oko 15 minuta u proseku i beležio osam poena po nastupu u Evroligi. U Turskoj je ipak imao značajno bolji prosek od 13,3 poena.

Brojke i nisu toliko loše koliko je utisak, ali pokušaće Edvards da ga popravi u Minhenu, gde će izvesno dobiti daleko više prostora.

"Karsen je mašina za postizanje poena i kada je došao u Evropu svi su pomisili da je to bio fantastičan transfera. Biće ovo njegova druga sezona u Evropi, dobijamo svestranog igrača koji može da pokrije nekoliko pozicja. Kreativan je i agresivan u napadu, snažan i brz u odbrani. Imamo velika očekivanja jer je on neko ko može da se nosi sa svakim rivalom", rekao je Laso o novom pojačanju.

Bivši student Perdjua, momak sa 72 nastupa u NBA ligi iza sebe je najpre bio prepoznat kao talenat za američki fudbal, ali je ubrzo svima stavio do znanja da treba da se bavi košarkom. Bio je senzacija u srednjoj školi sa neverovatnim brojkama (oko 25 poena u proseku), a iako nije dobio pravu šansu u Bostonu i Detroitu, u Razvojnoj ligi je dominirao, beležio i 27 poena po meču.

"Želim da dam sve od sebe i pomognem timu. Odabrao sam Minhen nakon razgovora sa stručnim štabom i znam koji su ciljevi za predstojeću sezonu. Imaju sjajne navijače, Minhen je fantastičan grad kojem ću se posvetiti. Želim da zaslužim poverenje saigrača i trenera, izborim se za važnu ulogu, koju ću morati da zaradim", rekao je Edvards.

Na sajtu Bajerna se ističe da je tako kompletirana bekovska linija za predstojeću sezonu, ali je jasno da Bavarci nisu završili sa prelaznim rokom. Spominje se da bi konkurenciju u reketu mogao da pojača bivši igrač Devin Buker, koji je takođe prošlu sezonu proveo u Fenerbahčeu.

BAJERN 2023/24

Bekovi: Leandro Bolmaro, Silvan Fransisko, Nelson Vajdman, Nik Vejler Beb, Andreas Obst

Krila: Vladimir Lučić, Isak Bonga, Nils Gifaj

Centri: Niklas Vimberg, Fredi Gilespi, Elijas Heris, Danko Branković


tagovi

KK Bajern MinhenPablo LasoKarsen Edvards

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara