Foto: Lejča photography
Foto: Lejča photography

Lautaro Lopez: Nadam se da ćemo protiv Partizana biti na visokom nivou

Vreme čitanja: 3min | čet. 28.10.21. | 14:20

Za Lopeza i Đokovića zajedničko je što se dobro osećaju u Čačku

Naredno kolo ABA lige donosi više interesantnih utakmica, a jedna od njih odigraće se u Čačku. Borac, kraj Morave, dočekuje moćni Partizan.

Beograđani su u seriji od sedam trijumfa, poslednji nad Turk Telekomom, a seriju su započeli u Zadru. Borac ima skor od dve pobede i tri poraza, poslednji je bio upravo u Zadru gde se Čačani nisu proslavili.

Izabrane vesti

Priliku da poprave utisak domaći imaju u subotu od 19.00 sati protiv crno-belih. Mnogi se uzdaju u Argentinca, u redovima Čačana, Lautaro Lopeza, koji je pre Borca bio u klubovima poput San Lorenca, Baskonije, Intera iz Bratislave...

„Nadam se da ćemo protiv Partizana biti na visokom nivou, ako bude moguće i da ćemo pobediti Partizan. Uz nas će biti navijači koji nam šalju pozitivnu energiju. Volim da igram pred čačanskom publikom koja nam daje vetar u leđa“, kaže Lopez.

Partije koje ste pružali krajem minule sezone bile su odlična preporuka da ostanete u Čačku.

Počeo sam prvu celu sezonu u Borcu, ne računajući kraj minule takmičarske sezone. Srećan sam što sam u Borcu. Smatram da ekipa ima potencijal, ali možemo da se popravimo da bismo dostigli maksimum. Naš cilj je da izborimo plasman među osam najboljih ekipa u ABA ligi, ako je moguće u Top 6“.

Grad iz koga dolazite ima oko 300.000 stanovnika, duplo više od grada na Moravi. 

„Čačak je mali grad, ali prijatan za život. Uživam u Čačku, ali pre svega u klubu. Nadam se da će tako biti do kraja“.

Argentina je poznata, pre svega po dobrom fudbalu, ali i po ostalim sportovima. Vaš omiljeni tim je...

„Ako biram omiljeni fudbalski tim onda je to svakako argentinski River plejt. Možda nađem i omiljeni fudbalski tim iz Srbije“, zaključuje Lopez.

Organizator igre Borca, Ilija Đoković, kaže da je delimično zadovoljan do sada viđenim u ABA ligi.

,,Iskreno, lično nisam nezadovoljan učinjenim, ali ne mogu da kažem da sam potpuno zadovoljan. Mislim da smo konačno uhvatili dobar ritam i da smo pokazali šta i koliko možemo, a onda je došao poraz u Zadru. Osetili smo da možemo da dobijemo tu utakmicu, ali nas nije išlo tokom meča, tako da smo bili poprilično ljuti nakon susreta“, kaže Đoković, a potom dodaje.

,,Nastavljamo da vredno treniramo i radimo, jer iskreno mislim da možemo da budemo najprijatnije iznenađenje ove godine u ABA ligi. Iako je trenutni skor 2:3, mislim da ćemo iz utakmice u utakmicu biti sve bolji i da ćemo pokazati ko smo i šta smo“, završio je Đoković.

Borac dočekuje Partizan u subotu od 19.00 sati. Ulaznice, po ceni od 1.000 dinara, počele su da se prodaju u hali kraj Morave. Koliko smo videli potražnja je velika jer Čačani žele da vide Borac, ali i novi tim Partizana koje predvodi najtrofejniji trener Evrope Željko Obradović . Prilika da se pozdravi veliki Žoc, ali ne samo strateg crno-belih već i njegovi saradnici koji imaju čačansko poreklo Vlade Androić, Aco Matović, Predrag Bata Zimonjić, reprezentativac Aleksa Avramović i doktor Moma Jakovljević.

PIŠU: Đurđe Mečanin/Nikola Minović

djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

ABA ligaIlija ĐokovićKK PartizanKK Borac ČačakLautaro Lopez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara