Lebron Džejms i Kevin Durant (©AFP)
Lebron Džejms i Kevin Durant (©AFP)

Lebron VS Durant posle pet godina: Džejms išao preko granice bola, Lejkersi ne liče na izazivača za titulu

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.10.23. | 08:15

Dejvis i Džejms ovog puta dovoljni, ali Finiks je bio žestoko oslabljen

Finiks Sansi su stigli u Kaliforniju bez povređenih zvezda poput Devina Bukera i Bredlija Bila. I Finiks Sansi su svejedno dobrano preznojili Los Anđeles Lejkerse. Jezeraši su na kraju stigli do trijumfa na krilima Entonija Dejvisa i Lebrona Džejmsa, ali nikoga nisu ubedili da su istinski kandidat za NBA titulu – 100:95.

Dejvis je meč završio sa 30 poena i 13 skokova, dok je Džejms ubacio 21 od čega 10 u poslednjoj četvrtini kada se pobednik odlučivao. Veteran sa dve pune decenije staža u NBA ligi bio je prinuđen da celu četvrtu deonicu provede na terenu.

Izabrane vesti

Sve skupa 39-godišnji as je odigrao čak 35 minuta, pet više no što je dogovoreno na neformalnom razgovoru sa stručnim štabom i lekarskim timom. Posle poraza od Denvera na startu sezone, Lejkersi očigledno nisu želeli da rizikuju.

A nisu znali kako protiv Kevina Duranta, koji je – verovali ili ne – protiv Džejmsa igrao prvi put još od Božića 2018. godine. Povrede, umor ili šta već, učinili su da se oni mimoilaze skoro punih pet sezona tokom kojih je Durant igrao za Voriorse, Netse i sada Sanse.

Noćas je ubacio 39 poena i imao 11 skokova, pa su SAnsi u četvrtu deonicu ušli sa vođstvom 84:72. Samo da bi promašili 13 od narednih 14 šuteva i u sledećih 10 minuta izgubili čak 10 lopti. Da nije bilo toga ne bi ni Lebron mogao ništa.

Minut i 28 sekundi pre kraja svejedno je bilo izjednačeno, 91:91, pošto je Durant vezao četiri poena i time prestigao Hakima Olajdžuvona na 12. mestu liste najboljih strelaca u istoriji NBA lige. Međutim, Džejms je odgovorio sa četiri poena, Durant je promašio trojku, Ostin Rivs i Dejvis su bili precizni sa penala i tu je bio kraj.

Frenk Vogel je tako propustio dobru šansu da se osveti Lejkersima za otkaz koji su mu uručili pre 18 meseci, iako im je 2020. doneo 17. NBA titulu, ali je potom tim osakaćen povredama ostao i bez plej-ofa.

Na kraju, slavlje Lejkersa, ali ne previše bučno. Više uzdasi olakšanja, nego rika arene uverene da će se rvati za šampionsko prstenje. Čini se da ovo ipak nije ta sezona. Finiks sa Bukerom i Bilom ima mnogo veće šanse.

NBA LIGA

Milvoki - Filadelfija 118:117

/Lilard 39 - Meksi 31/

LA Lejkers - Finiks 100:95

/Dejvis 30, 13sk, Džejms 21 - Durant 39, 11sk/



tagovi

Los Anđeles LejkersFiniks SansLebron Džejms

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara