Zek Ledej i Željko Obradović (©Star sport)
Zek Ledej i Željko Obradović (©Star sport)

Ledej pred četvrti meč: Srećom, imamo najboljeg trenera u istoriji evropske košarke

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.05.23. | 14:43

Američki košarkaš istakao Željka Obradovića kao najveću prednost koju beogradski tim ima u okršaju sa Realom

Partizan Mozzart Bet večeras ima drugu meč loptu protiv Reala, a pred četvrti okršaj sa madridskim klubom u poslednjih deset dana za Basket News govorio je Zek Ledej, istakavši Željka Obradovića kao najveću prednost koju beogradski tim ima u odnosu na rivala.

Osvrnuo se Ledej prvo na utakmicu odigranu u utorak koju su crno-beli izgubili.

Izabrane vesti

"Što se tiče prethodne utakmice, bila je vrlo teška. Dobro je što se ovaj momak vraća", dodao je Ledej, misleći na Matijasa Lesora koji je u tom trenutku prolazio pored njega."Može mnogo da nam pomogne, ali generalno, utakmica je bila vrlo teška. Poveli smo vrlo rano, bili u naletu, ali se utakmica usporila kasnije. Moramo da budemo bolji u čitanju igre i zona koje oni imaju i da ih napadamo na drugačiji način", rekao je Ledej za Basket News.

I mada je imao velikih kadrovskih problema (igrao bez Lesora i Kevina Pantera), Partizan Mozzart Bet je do samog kraja utakmice bio u životu.

"Vratićemo se na ono što smo radili u prve tri utakmice. Naravno, postoje prilagođavanja u svakoj utakmici, nije svaki meč isti, posebno u plej-ofu. I to je odlična stvar u plej-ofu, jer možete da vidite kako se igrači prilagođavaju, treneri takođe", istakao je Ledej, pa poentirao."Srećom, mi imamo verovatno najboljeg trenera u istoriji evropske košarke. Vidimo kako on pristupa igri i kako gleda na nju. Imamo i zaista pametan tim, pametne veterane. Samo ga slušamo i smišljamo različite načine da napadnemo, jer će na kraju oni svakako pokušati da se prilagode. Sve je do toga u plej-ofu."

Ističe Amerikanac da ne postoji tajna za uspeh u večerašnjoj utakmici.

"Moramo da nastavimo sa kontinuitetom koji smo imali tokom prvog poluvremena, da pokušamo da se prilagođavamo u hodu. Kao igrači, moramo da vidimo tok igre. Treneri mogu da urade samo nešto sa strane. Mi moramo da budemo ti koji će da vide te male stvari na terenu i da iskoristimo prednost našeg tima kako bismo ih napali."

Dotakao se Ledej i jučerašnje tragedija koja je zadesila Srbiju i izjavio saučešće svim porodicama tragično nastadalih u pucnjavi u školi na Vračaru.

"Veoma tužno… Moje saučešće svim ljudima koji su pogođeni tragedijom. Molim se za njih. Ovo je jednostavno užasno", rekao je Ledej.


Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara