(AFP)
(AFP)

Legenda Niksa novinaru ESPN: Nikad nisi igrao u NBA, a mnogo pametuješ, prikoči malo

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.04.21. | 14:22

Čarls Oukli stao u odbranu Rasela Vestbruka

Malo, malo, pa Stiven Smit, novinar ESPN, uzme na zub nekog od NBA igrača. Poslednji kome traži mane je Rasel Vestbruk čiji "tripl-dabl učinci nemaju veliku vrednost pošto ih zvezda Vašingtona beleži u timu koji se ne bori za šampionsku titulu", kao što se nije borio ni u Oklahoma Sitiju (osim jedne sezone) i Hjustonu, prošle sezone

Vestbruk koji je i ove sezone na visini tripl-dabl učinka (43 utakmice, 21,8 poena, 10,5 skokova, 10,6 asistencija) odgovorio je da je postao šampion odavno, samim ulaskom u NBA "sa ulice", kao i da nije sve u košarci, već da je važan i doprinos javnom životu van terena.

Izabrane vesti

Petak, 1.30: (1,30) Majami (15,0) LA Lejkers (4,00)

To nije zadovoljilo Smita. Nastavio je da napada jedinog čoveka, uz Oskara Robertsona, koji je prosečno beležio tripl-dabl u sezoni, i to u dva navrata, kao i vlasnika rekorda po broju u tripl-dablovima u jednoj takmičarskoj godini (42).

Vestbruk nije želeo da nastavi polemiku, ali je odgovor Smitu stigao sa druge strane, od Čarlsa Ouklija, legendarnog člana najbolje ekipe Njujork Niksa bez šampionskog prstena, koju su činili još Patrik Juing, Džon Starks, Entoni Mejson, Hubert Dejvis, Dok Rivers, Greg Entoni, Čarls Smit, Rolando Blekmen..., a koju je s klupe predvodio Pet Rajli.

"Stivene, razumem da ESPN želi da te vidi u glavnim ulogama i kao osobu koja zna sve o košarci. Ali vreme je da malo usporiš. Vestbruk niže tripl-dabl učinke. Ovo možda nije najbolja opcija za njegov tim, ali stručni štab mora da odluči o tome. Dozvoljavaju mu da radi ono što radi. Ne može komentator da promeni stil treniranja. Vizardsi još nisu otpustili Skota Bruksa. Čini mi se da neki od ovih momaka previše govore o košarci, iako sami nikada nisu igrali na NBA nivou. Imaju (fakultetsku) diplomu i misle da mogu o svemu da razgovaraju. Ali trebalo bi da budu oprezni", javno je Smitu poručio Oukli prilikom video ćaskanja sa gigantom NBA Džulijusom Irvingom, vlasnikom dva šampionska prstena Erlom Kuretonom, Magzijem Bogsom koji je godinama pokazivao da visina ne mora da igra veliku ulogu u košarci, već veličina srca, čega se najbolje sećaju reprezentativci SSSR sa Svetskog prvenstva 1986. godine, i Ešli Stroehlajn u njihovom zajedničkom podkastu "3 League OG‪s‬"

Smit koji bio bek na univerzitetu Vinston-Sejlem, članu Divizije 2 NCAA i praktično odmah posle diplomiranja počeo da se bavi sportskim novinarstvom, još nije odgovorio...


tagovi

Čarls OukliPet RajliPatrik Juing

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara