Sergej Bazarevič (MN press)
Sergej Bazarevič (MN press)

Legendarni reprezentativac i selektor Rusije: Kad sam video Kićinu asistenciju ugasio sam TV

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.07.22. | 09:30

"Morao sam da obradim ono što sam video, da analiziram kako je dao tu loptu", kaže Bazarevič

Sergej Bazarevič je od 2016. do 2021. bio selektor Rusije. Ali, ljubitelji košarke van granica najveće zemlje na svetu više ga pamte kao igrača iz 90-ih, kada je SSSR i Rusiju predvodio do pobedničkih postolja na velikim takmičenjima, zbog čega je bio i nagrađivan izborom u idealne petorke evropskog (1993) i planetarnog šampionata (1994). A, on pamti prve dane na košarkaškom terenu i svoje uzore među kojima je i legendarni Dragan Kićanović.

Izabrane vesti

"Nisam baš imao posebnog heroja dok sam odstastao, mada je možda ipak to bio Kićanović. U to vreme nije bilo mnogo košarke na televiziji, već samo velika takmičenja. Sećam se da sam gledao jednu njegovu utakmicu. Podelio je takvu asistenciju da sam odmah isključio televizor. Morao sam da obradim ono što sam video, da analiziram kako je dao tu loptu. Kićanović je za mene bio neverovatni kul", ispričao je bivši igrač CSKA, Dinama, Tofaša, Atlante, Kaseresa, Turk telekoma, Goricije, PAOK, Trsta u popularnom ruskom podkastu "Imam loptu".

Prisetio se i prvog puta van granica SSSR-a koji nije mogao da prođe bez pominjanja jednog od najboljih igrača u istoriji evropske košarke.

"Otišli smo u Jugoslaviju. Bio sam izuzetno mlad igrač CSKA. Igrali smo u nekoj maloj dvorani, ako se dobro sećam u Novom Sadu. Zagrevajući se zakucao sam nekoliko puta baš atraktivno. A imao sam i brkove. A, tokom meča sam mnogo vremena sedeo na klupi, pa su odjednom navijači počeli da skandiraju: Kića, Kića! I sve to upereno ka meni. Želeli su da me vide u igri. Na kraju sam i odigrao nekoliko minuta. Ne sećam se rezultata. Otišli smo u lokalni restoran na večeru, gde su mi ljudi opet skandirali: Kića, Kića! Pomislio sam: Vau, igrao sam samo nekoliko minuta, a oni me već porede sa Kićom! To je bilo stvarno mnogo lepo - neverovatno", objasnio je Bazarevič.


tagovi

Sergej BazarevičDragan Kićanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara