Rui Hačimura (©AFP)
Rui Hačimura (©AFP)

Lejkersi se pojačavaju Japancem: Tri pika druge runde i Nan za Hačimuru

Vreme čitanja: 1min | pon. 23.01.23. | 22:24

Jezeraši u završnim pregovorima sa Vizardsima

Muče se Los Anđeles Lejkers i ove sezone, trener Darvin Hem nije mnogo toga promenio. Jasno je da nešto ne štima, a kao i prethodnih sezone generalni menadžer Rob Pelinka i njegovi saradnici će trejdovima pokušati da "ugase požar". Prvi je na pragu realizacije, pošto su Jezeraši u završnim pregovorima sa Vašington Vizardsima oko Ruija Hačimure, prenosi Adrijan Vojnarovski.

Japanski reprezentativac koji pokriva pozicije "tri" i "četiri" nije uspeo da se dogovori sa Vizardsima oko produžetka ruki ugovora minulog leta, a kako je Kajl Kuzma učvrstio svoju poziciju u ekipi, postalo je jasno da bi mogao da bude razmenjen.

Izabrane vesti

Sada su se javili Lejkersi, koji će u paketu za njegove usluge put glavnog grada SAD poslati tri pika druge runde i beka Kendrika Nana.

Košarkaš koji će na Svetskom kupu narednog leta predstavljati jednog od domaćina finalnog turnira, ove sezone beleži respektabilnih 13 poena i 4,3 skoka po nastupu u dresu Vašingtona. Igra svoju četvrtu sezonu u NBA ligi, u koju je stigao sa Gonzage kao deveti pik na Draftu 2019. godine.

S druge strane, bek kojeg se Lejkersi odriču, Nan, nije imao preterano bitnu rolu u Hemovoj ekipi, pa je na 39 nastupa u proseku beležio 6,7 poena.

Sastav iz Los Anđelesa posle slabog početka sezone uspeva korak po korak da se približi makar plej-in pozicijama, ali sa učinkom 22-25 sedi na tek 12. mestu Zapadne konferencije.


tagovi

Los Anđeles LejkersVašington VizardsRui HačimuraKendrik Nan

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara