Lebron Džejms (AFP)
Lebron Džejms (AFP)

Lejkersi surovo osramotili Memfis i okončali mu sezonu: Džejms, Dejvis i društvo izgledaju baš moćno (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 29.04.23. | 06:23

Jezeraši rasturili Grizlise sa 40 poena razlike i prošli u polufinale zapada gde ih čeka bolji iz majsotrice između Sakramenta i Golden Stejta

Možda je Memfis ligaški deo sezone okončao kao drugoplasirani tim Zapada, a Los Anđeles Lejkersi mesto u plej-ofu bukirali kroz plej-in turnir, ali tek u doigravanju na površinu isplivavaju realni dometi i snaga NBA timova. A Lebron Džejms, Entoni Dejvis i ostatak kompanije izgledaju baš moćno. Nisu dozvolili Grizlisima ni da pomisle na majstoricu već su im u Kripto areni, nekadašnjem Stejpls centru priredili horor film. U Gradu anđela gosti su videli đavolje lice Jezeraša koji su odigrali besprekornu partiju na obe strane terena i nemilosrdno ih osramotili - 125:85.

Kupili su ovom pobedom Lejkersi sebi i koji dan odmora više (imaće minimum pet dana do naredne utakmice) jer u polufinalu zapadne konferencije čekaju boljeg iz duela Sakramenta i Golden Stejta koji će majstoricom odlučivati o prolazu dalje. Možda se posle 116:99 u Memfisu pre dva dana očekivalo da i ova serija ode u sedmu utakmicu, ali Dža Morent i drugovi su odigrali jednu od najbeznadežnijih utakmica sezone, a Lejkersima je sve išlo od ruke.

Izabrane vesti

Upravo je Morent sa 10 poena i šutem iz igre 3/16 podbacio kao lider tima i čovek od kojeg se najviše očekivalo, a sa smušenim motorom protivničkog tima koji je trokirao, nije im bilo teško da na krilima Deanđela Rasela, Džejmsa i Dejvisa, nadigraju Grizlise u svim segmentima igre. Užasane procente šuta ponudili su izabranici Tejlora Dženkinsa (30,5%, 18/59), dok su Lejkersi briljirali u tom segmentu sa 35/48, što je izraženo u procentima 72,9. Pritom su domaćini imali više nego duplo timskih asistencija, a neverovatan podatak je da je na njihovih 13 blokada protivnik imao samo jednu.

Serijom 8:0 u finišu prve četvrtine i vođstvom 31:16, izabranici Darvina Hema nagovestili su kako bi mogao da izgleda ostatak meča. A od tada pa nadalje prednost domaćina isključivo je išla naviše, dok su se nade Grizlisa, ako ih je uopšte i bilo, postepeno gasile. Hem je do poslednje deonice koristio osmoricu igrača i maltene od svakoga dobio odgovarajući doprinos, da bi kada je duel već bio rešen poslao drugi ešalon rezervista da i oni osete malo plej-of košarke.

Ruka Deanđela Rasela se potpuno užarila u drugom poluvremenu, pa je u koš Memfisa sasuo čak pet uzastopnih trojki bez promašaja i meč završio sa 31 poenom. Lebron Džejms je bio sveprisutan ubacivši 22 poena uz pet skokova i šest asistencija, a razgalio je Kralj publiku, ali i dobro poznato lice Džeka Niklsona u prvom redu jednim vanserisjkim zakucavanjem iza glave. Entoni Dejvis je bio konstantna meta alej-ap asistencija, magnet za lopte pod tuđim i svojim obručem, a uz 14 uhvaćenih lopti zabeležio je i 16 poena, ali i čak pet blokada!


Ostin Rivs je takođe plesao po terenu i uveseljavao publiku, još jednom potvrdivši da slovi za jednu od najlepših ovosezonskih priča, te da bi mogao da bude X faktor Lejkersa u nastavku plej-ofa. Večeras je uz 11 ponea imao i šest skokova, ali i osam asistencija.


tagovi

Lebron DžejmsLos AnđelesLos Anđeles LejkersEntoni DejvisMemfis Grizlis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara