Matijas Lesor (©Starsport)
Matijas Lesor (©Starsport)

Lesor: Izbio mi je vazduh, osetio sam potrebu da reagujem! Izvinjavam se jer sam prezentovao sebe i klub u lošem svetlu

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.03.23. | 16:35

„Prvi put u devet godina profesionalnog bavljenja košarkom sam akter ovakvog incidenta, za razliku od drugog protagoniste koji ima istoriju učešća u ovakvim situacijama“, rekao je Francuz za Mozzart Sport

Dominirao je Matijas Lesor u večitom derbiju, imao je 27 poena i osam skokova protiv Crvene zvezde, bio jedan od inicijatora velikog preokreta i poneo zvanje najkorisnijeg igrača kola ABA lige. Ali, utakmicu protiv najveće rivala, čiji je dres u prošlosti nosio, nije obeležio samo potezima, već i neprimerenim ponašanjem.

Dva puta se francuski centar zaleteo ka Filipu Petruševu. Prvi put posle kontakta kada je zadobio udarac i ustao sa parketa, incident je sprečen, ostali akteri večitog derbija su odreagovali i smirili situaciju na terenu. Drugi put po završetku utakmice. Kada je vreme isteklo, zaleteo se Matijas Lesor na srpskog reprezentativca, odgurnuo ga i zatim udario u lice.

Izabrane vesti

Crvena zvezda je zatražila suspenziju Francuza do kraja sezone, a potom se saopštenjem oglasio i Partizan Mozzart Bet istakavši da će sprovesti internu istragu i postupak. Osetio je i Matijas Lesor potrebu da se oglasi i za Mozzart Sport progovorio o incidentu.

Izvinio se centar crno-belih za neprimereno ponašanje.

Prvo, želim da se izvinim navijačima i ljudima koji nas podržavaju, i onima koji vole isport. Kao i navijačima koji su mi iskazali su mi neverovatnu ljubav i poštovanje, takođe mojim saigračima, stručnom štabu i celoj organizaciji što sam onako reagovao. Zbog prezentovanja sebe i ovog kluba u lošem svetulu. Kao sportisti moramo da se držimo visokih standarda, i moramo uvek da se ponašamo primereno u svakoj situaciji“, rekao je Matijas Lesor za Mozzart Sport.

Obrazložio je centar Partizan Mozzart Beta i zašto se zaleteo i udario Filipa Petruševa po završetku utakmice...

Međutim, hteo bih da naglasim: prvi put u devet godina profesionalnog bavljenja košarkom sam akter ovakvog incidenta, za razliku od drugog protagoniste koji ima istoriju učešća u ovakvim situacijama i haosu. Osetio sam potrebu da zaštitim sebe i moje dostojanstvo nakon brojnih provokacija i nakon što me je dotični u četvrtoj četvrtini udario. Ne toliko jako, ali dovoljno da mi izbije vazduh. Da su to bile samo reči, ne bih uopšte reagovao. I ostavio bih to na čistoj košarkaškoj borbi, ne bih izgubio pribranost, kao što jesam. Ovo nije izgovor, ali verujem da naši navijači i navijači uopšte, koji su gledali jučerašnju utakmicu, trebalo bi da znaju šta se desilo. Istina je da nisam napao, već reagovao. Nažalost, na način koji je pogrešan, na način koji ne bi trebalo da se desi na košarkaškom terenu. Trebalo je samo da uživam u velikoj pobedi sa mojim saigračima i navijačima“, zaključio je Matijas Lesor razgovor za Mozzart Sport.tagovi

Matijas LesorKK PartizanKK Crvena zvezdaABA liga

Obaveštavaj me

KK Partizan
KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara