Matijas Lesor (© Star Sport)
Matijas Lesor (© Star Sport)

Lesor: Nisam hteo da napustim Partizan, ali...

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.08.23. | 09:08

"Znamo i da u Atini može da bude ludo sa navijačima i dva rivalska kluba", kaže francuski centar

Nekadašnji centar Partizan Mozzart Beta, Matijas Lesor, ovih dana je u centru pažnje medija, kako francuskih, tako i grčkih. Kod Francuza se najviše priča o povredi i realnoj mogućnosti da propusti predstojeći Mundobasket, a Grke najviše zanima šta to Lesor može da donese u rekonstruisani Panatinaikos koji ima velike ambicije.

Trenutno, Lesor je fokusiran na rehabilitaciju jer ga muči skočni zglob. Trenutno je uz reprezentaciju Francuske iako ne igra pripremne utakmice.

Izabrane vesti

"Malo po malo napredujem, stvari su mnogo bolje od prošle nedelje“, pojasnio je Lesor dok se njegovi saigrači pripremaju u Orleansu za nove utakmice.

"Radio sam dosta tretmana sa fizioterapeutima tima. Već sam bio povređen kada sam stigao na pripreme“, dodao je Lesor.

Nije lako srčanom centru da za sada samo sa strane posmatra utakmice.

Stvarno želim da učestvujem na događaju kao što je Svetsko prvenstvo. Turnir je prilično kratak u odnosu na klupsku sezonu. Kratki su i rokovi pa je sve teže. Učestvujem na video sesijama, radim rehabilitacioni program", opisao je on.

Ovog leta se Lesor vraća u reprezentaciju prvi put još od od 2019.

Razvijao sam se u skladu sa klubovima i trenerima sa kojima sam mogao da igram i moja uloga se promenila. Strpljenje, čitanje utakmica, iskustvo... Smireniji sam, to su veštine koje sam stekao od tada.“

Lesora su pitali o procesu odlaska iz Partizana u Panatinaikos i da li se kaje.

"Bio je to komplikovan izbor. Nisam želeo da odem iz Partizana, ali činjenica da sam se pridružio Panatinaikosu i pronašao projekat sličan onom koji sam imao - klub koji želi da dođe do vrha, koji potpisuje odlične igrače, a meni daje vreme za igru, to me motiviše. Znamo i da u Atini može da bude ludo sa navijačima i dva rivalska kluba. Jedva čekam da vidim kako gori OAKA, kao u Beogradu sa Partizanom“, naglasio je on.

Sa 28 godina i nakon svih sjajnih nastupa koji su ga prošle godine učinili prvim timom u Evroligi, Lesor ne odustaje od NBA lige, iako nije fokusiran na nju.

"Ne ustajem ujutru sanjajući da ću igrati u NBA. Srećan sam što idem u Panatinaikos. Ako je to odskočna daska za NBA, tim bolje, ali moj cilj je jednostavno da svakog dana budem najbolji mogući saigrač, da pomognem svom timu, da se uklopim u sistem trenera, da razumem šta on želi od mene. Videćemo koja mi vrata otvara. Priznajem da ne znam ni ko ima moja prava“, rekao je on.


tagovi

Matijas LesorKK PartizanKK Panatinaikos

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara