Matijas Lesor (©Starsport)
Matijas Lesor (©Starsport)

Lesor pokupio MVP nagradu i odgovorio navijačima Panatinaikosa: U Partizanu su moja braća

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.10.23. | 13:49

“Nisu mi samo prijatelji. Kada moja braća pobeđuju, srećan sam zbog njih”, kaže Francuz

Aleksa Avramović je ušao, ubrizgao adrenalinsku injekciju saigračima, preneo energiju na njih i izrastao u junaka Partizan Mozzart Beta u evroligaškom večitom derbiju. Tokom slavlja crno-belih okrenuo je dobro poznati broj u Atini, uključio je Matijasa Lesora u proslavu i nikako se to nije svidelo navijačima Panatinaikosa.

Obrušili su se na francuskog centra na društvenim mrežama, zasmetala im je jaka konekcija sa beogradskim sastavom i to što veze nisu pokidane. A, on im je odgovorio dominantnom partijom protiv Baskonije. Krunisao je 100. nastup u Evroligi dabl-dablom, upisao je 23 poena i 14 skokova i proglašen je za najkorisnijeg igrača petog kola.

Izabrane vesti

Dobrom igrom kritičarima je zapušio usta, poveo je Panatinaikos do druge pobede u Evroligi i poručio je pristalicama atinskog kluba šta mu je na duši.

“Nažalost, video sam reakciju navijača (Panatinaikosa prim. aut) na društvenim mrežama. Ne obraćam zaista pažnju na to. Kao što sam već rekao, imam braću u tom timu i i za deset godina ću biti u kontaktu sa njima. To su moja braća, nisu mi samo prijatelji. Kada moja braća pobeđuju, srećan sam zbog njih”, rekao je Matijas Lesor za Eurohoops.

Partizan voli, tamo su mu prijatelji i braća. Panatinaikos poštuje i sve dok je u grčkom velikanu – davaće sve od sebe.

“Sada igram za Panatinaikos i daću sve od sebe svaki put kada obučem dres i kročim na teren. Ali ovo je bila veoma važna takmica za njih (Partizan prim. aut), bio je derbi, i bio sam samo srećan što su moja braća pobedila. Samo sam bio srećan zbog njih. Moj prijatelj me je zvao i ja sam se javio kao što bi se bilo kome drugom javio. Bili su sa navijačima, slavili su i setili su me se. Činjenica da su me se uopšte setili u takvom momentu pokazuje koliko je taj odnos ostao snažan, koliko me poštuju i koliko me vole, i to je obostrano”, završio je Matijas Lesor.

Francuz je sakupio 31 indeksni poen protiv Baskonije, u utakmici koja je usledila posle kritika navijača. Bila je to njegova najbolja predstava otkako je stigao u Oaku, međutim, ne i pojedinačno gledano u petom kolu Evrolige. Nikola Mirotić je imao 30 poena i 12 skokova, kao i dve asistencije, ukradenu loptu i osam iznuđenih faulova, ali Olimpija Milano nije trijumfovala i individualeno priznanje je otišlo u Lesorove ruke.


tagovi

Matijas LesorKK PanatinaikosKK PartizanEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara