"Uzdanica Letonije: Kaspars Berzins"
"Uzdanica Letonije: Kaspars Berzins"

Letonci preko komšija do osmine finala!

Vreme čitanja: 1min | čet. 10.09.15. | 19:10

Domaćin savladao Estoniju (75:64) u plasirao se u nokaut fazu. Rusima utešna pobeda nad BiH od 20 razlike

Uzdanica Letonije: Kaspars Berzins

Letonija je savladala Estoniju sa 75:64 i trijumfom u poslednjem kolu dočepala se pozicije koja ju je odvela na završnicu Evrobakseta u Lilu. Ipak, sa koje pozicije nastaviti takmičenje saznaćemo tek večeras nakon meča Češke i Litvanije.

Izabrane vesti

Dugo su Estonci vodili, izgledalo je kao da se sprema veliko iznenađenje, ali je domaćin u grupi D uspeo da prelomi meč i serijom poena u trećoj četvrtini, koju je dobio sa 22:5, stigao je do važnog trijumfa, koji ih je ostavio na završnom turniru starog kontinenta. Najefikasniji u redovima pobednika bio je Janis Strelnieks sa 21 poenom, a dobar je bio i Strima koji je postigao 15. Kod Estonaca, Arbet je ubacio 16, a Talts 12 poena, što nije bilo dovoljno za uspeh.

U meču bez ikakvog takmičarskog značaja u grupi A Rusija je savladala selekciju BiH sa 81:61. Obe reprezentacije eliminisane su pre ovog poslednjeg kola, ali je u meču za prestiž ruski tim bio jači i trijumfom prepustio fenjer našim komšijama.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Zubkov sa 17, a dobro su ga pratili i Fridzon sa 16, kao i Voroncevič sa 15 poena. Kod Bosanaca najviše je pokazao Andrija Stipanović koji je ubacio 22 poena, ali mu je to slaba uteha. 

GRUPA A – REZULTATI

Finska – Poljska 65:78
BiH – Rusija 61:81
21.00 Izrael - Francuska

GRUPA D – REZULTATI

Ukrajina – Belgija 71:79
Letonija – Estonija 75:64
21.30 Češka – Litvanija

(FOTO: Action Images) 

 

tagovi

RusijaLetonijaEvrobasket 2015estonijaBiH

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara