Majk Džejms (©Starsport)
Majk Džejms (©Starsport)

Letonci umalo poklekli, Majk Džejms bio pred vratima reprezentacije

Vreme čitanja: 1min | pet. 04.08.23. | 18:00

Jedna od retkih nacija, uz Srbiju i Litvaniju, koja nije naturalizovala košarkaše za potrebe državnog tima

Sve je manje reprezentacija koje odoloevaju mogućnosti da svoje redove pojačaju naturalizovanjem stranih igrača. Zasad se drže Srbija, Litvanija i Letonija, ali su Letonci umalo poklekli. Donatas Urbonas sa BasketNews-a tvrdi da je jedan od najboljih američkih košarkaša u istoriji Evrolige, Majk Džejms, bio na pragu letonske reprezentacije.

Izabrane vesti

"Postojala je ozbiljna mogućnost. Ne sećam se da li prošle ili ove godine. Letonija je razmišlja da ga dovede za Svetsko prvenstvo", rekao je Urbonas tokom svog podkasta.

Ipak, na kraju nije došlo do realizacije, pa su Letonci ostali dosledni, te neće imati naturalizovane igrače u svojim redovima.

"Koliko sam čuo, moguće da je neko iz Saveza ili od starijih igrača bio protiv, pa su odustali. Ali priča je bila ozbiljna, Letonija je pričala sa Majkom".

Džejms nije nastupao ni za jednu reprezentaciju na međunarodnim turnirima dosad, a ranije se pisalo da je imao lažni pasoš Gvineje Bisau, kada je igrao u Španiji za Baskoniju.

Iskusni Amerikanac iza sebe ima 243 nastupa u Evroligi, uz prosek od 16,1 poena, 4,5 asistencije i 3,1 skoka, dok je u sezoni za nama, braneći boje Monaka, beležio 15,9 poena, 4,4 završna dodavnaja i 3,7 uhvaćenih lopti.


tagovi

Košarkaška reprezentacija LetonijeMajk DžejmsKK Monako

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara