Demijan Lilard (©AFP)
Demijan Lilard (©AFP)

Lilard cepao mrežicu na debiju za Bakse (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.10.23. | 03:09

NBA, predsezona: Veteran odigrao prvi meč za Milvoki i pokazao da će biti paklen tandem sa Janisom Adetokunbom. Ubacio 14 poena za 22 i po minuta. Tim iz Viskonsina pobedio u gostima Lejkerse sa 108:97

Baksi se ne šale, žele da vrate titulu u Viskonsin. Doveo je Milvoki iz Portlanda jednog od najboljih košgetera NBA lige, Demijana Lilarda i već u prvom meču u dresu nove franšize, iskusni as je pokazao da se rađa novi tandem u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu sa Grkom Janisom Adetokunbom. Milvoki je slavio u Kripto arena u Los Anđelesu protiv Lejkersa sa 108:97.

Nije Lilard igrao u prve dve pripremne utakmice za nekadašnjeg šampiona, čuvao se za Lejkerse. Debi mu je bio solidan. Ubacio je 14 poena, imao dva skoka i tri asistencije za 22 i po minuta. Procenat šuta nije mu bio najsjajniji. Iz igre je imao 3/10, od toga za tri poena 2/7, ali ovo je samo zagrevanje. Za prvi meč odlično, da se upozna sa saigračima i nema sumnje da od njegovog učinka, kao i grčkog asa, zavisiti rezultati Baksa u narednoj sezoni koji kreće za osam dana.

Izabrane vesti

Lilard je debitovao protiv tima za koji su ga najviše vezivali tokom leta, ali je na kraju završio u ledenom Viskonsinu. Pominjao se i Majami. Krajem septembra završena je najveća sapunica između dve sezone. Portland je umesto dugogodišnje prve zvezde dobio Džrua Holideja, Diandrea Ejtona, Tumanija Kamaru i Milvokijev pik prve runde na draftu 2029. godine. U trejd je bio uključen i Finiks koji je dobio Jusufa Nurkića, Nasira Litla, Kiona Džonsona i Grejsona Alena.

Janis Adetokunbo je bio najefikasniji u pobedničkom timu. Malo mu je falilo za dabl-dabl učinak. Imao je 16 poena i osam skokova za samo 15 minuta na parketu.

Za Jezerdžije nije bilo u timu najboljeg igrača Lebrona Džejmsa. Na parketu se pojavio drugi superstar Entoni Dejvis i sa 16 poena i sedam skokova bio najzapaženiji u svom timu. Deanđelo Rasel je ubacio 11 poena za ekipu iz Los Anđelesa, a Kristi 10. Kod Milvokija, osim dvojice asova, istakli su se Pet Konekton i Kameron Pejn sa po 12 poena, dok je Bruk Lopez postigao 11.



tagovi

Janis AdetokunboDemijan LilardMilvoki BaksLos Anđeles LejkersNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara