Lilard 'poludeo' u četvrtoj četvrtini i zasenio Janisa, Klipersi promašili 33 trojke (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.03.24. | 23:03

Baksi prekinuli mini seriju loših rezultata...

Milvoki je prekinuo mini seriju od dva poraza i slavljem protiv LA Klipersa u gostima rezultatom 124:117 izjednačio se po broju pobeda sa Klivlend Kavalirsima na drugom mestu Zapadne konferencije - oba tima imaju po 41 trijumf.

Nijedan od dva tima nije uspeo da napravi osetniju razliku, sve do treće deonice najveća prednost na jednoj ili drugoj strani iznosila je šest poena - gledali smo pravu rezultatsku klackalicu - da bi Baksi trojkom Malika Bizlija na 3:09 do isteka tog dela igre po prvi put podigli na plus osam - 88:80. Uspeli su Klipersi da se vrate u poslednjih 12 minuta, imali egal u dva navrata (93:93 i 98:98), međutim finiš je ipak pripao jednom od najvećih favorita za prsten.

Izabrane vesti

Mada je Janis Adetokunbo u najvećem delu susreta bio vodeći strelac ekipe i ozbiljan kandidat za tripl-dabl, uloga junaka na kraju je pripala Demijanu Lilardu. Sjajni šuter potpuno se razgoropadio kad je bilo najvažnije i kad se rezultat lomio. U tom periodu pogodio je dve trojke, dok je prilikom trećeg šuta sa distance fauliran - ubacio je sva tri bavanja.

Od 35 poena večeras, Lilard je čak 16 ubacio u poslednjih 12 minuta...

Veoma važne poene ubacio je i centar Baksa Bruk Lopez, pošto je na trojku Amira Kofija za 107:105, uzvratio istom merom već u idućem napadu i tako odbio opasan nalet domaćina, vrativši svoj tim na plus pet.

Samo nekoliko sekundi kasnije uslediće jedna od one dve Lilardpove trojke, a onda i tri sigurna penala za nedostižnih 116:109 na nešto manje od dva minuta pre kraja.

U poslednjim sekundama Janis je čak doprineo dobrim izvođenjem slobodnihj bacanja, što nikako nije njegov manir niti glavna karakteristika.

Pored 35 poena (7/13 za tri) Demijan Lilard je podelio 11 asistencija i uhvatio sedam lopti. Adetokunbo je ubacio tek poen manje i upisao asistenciju manje, uz isti broj skokova. Uz njih dvojicu dvocifrenu su bili još Malik Bizli (17) i Bobi Portis (11).

Imajući u vidu koliko su loše noćas šutirali, Klipersi su dobro i prošli. Promašil su čak 33 trojke, a za dva imali debelo ispod 50 odsto?! Normaln Pauel sa 26 koševa bio je najefikasniji u poraženom sastavu, pratili su ga Ivica Zubac sa 18 poena, odnosno Terens Man i Amir Kofi sa po 16.



tagovi

NBA ligaDemijan Lilard

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara