Demijan Lilard (AFP)
Demijan Lilard (AFP)

Lilard promašio deset trojki i produžetak: Memfisovi autsajderi osramotili Bakse (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 16.02.24. | 05:52

Adetokunbo postigao 35 poena uz šut iz igre 15/17, ali Grizlisi slavili 113:110

Iznenađenje nad iznenađenjima večeras je priredio Memfis u svom Fedex forumu. Grizlisi su bez glavnih zvezda poput Dža Morenta, Dezmonda Bejna, Markusa Smarta, te Dežerena Džeksona srušili Milvoki predvođen Janisom Adetokunbom i Demijanom Lilardom - 113:110.

Nestvarno šta je sebi dozbolio trećeplasirani tim zapadne konferencije - da ga pobedi tim koji je tek juče u duelu sa Hjustonom prekinuo seriju od devet uzastopnih poraza koja je počela još krajem januara. Janisu se ne može mnogo toga zameriti, ali je Lilard bio daleko od All-Star nivoa. Promašio je plejmejker gostiju 10 trojki iz 13 pokušaja uključujući i onu dalekometnu u poslednjoj sekundi meča. Da je lopta prošla kroz obruč, igrao bi se produžetak.

Izabrane vesti

Meč u kojem se vođstvo smenjivalo u 17 navrata, u kojem je 10 puta na snazi bio rezultatski egal, epilog je dobio u izuzetno neizvesnoj završnici. Istina, na 50 sekundi do kraja, delovalo je da su Grizlisi na pragu trijumfa jer su imali prednost 113:104. A onda, dve trojke Bizlija u kratkom vremenskom razmaku i utakmica na jedan posed pola minuta pre kraja. Baksi su se odlično odbranili iznudivši faul u napadu Vinsa Vilijamsa, a kada je delovalo da ulazimo u Dame time i da bi Lilard u poslednjem napadu od 11 sekundi mogao da pogodi trojku za produžetak, desilo se razočaranje za navijače Milvokija. Prvo je Lilard umalo izgubio loptu na centru igrališta, a nakon što je uspeo da je zadrži, usledio je šut i izuzetno teške pozicije nakon kojeg su domaći počeli da slave.

Pobeda Memfisa u toliko je veća jer je Tejlor Dženkis imao svega devetoricu igrača na raspolaganju, koji ni kvalitetom, ni iskustvom, na papiru, nisu mogli ni da priđu Milvokiju. Ali ne igra papir, već igrači na terenu. Pedantni statističari su momentalno objavili podatke koji podvlače kvalitativni jaz između timova. Naime, Lilard je tokom NBA karijere postigao 20,608 poena, Janis 17,907, Bruk Lopez 16,162, Džo Krauder 7,350, Bobi Portis 6,702, dok je večerašnja devetorka Memfisa zajedničkim snagama do sada postigla svega 5,668 poena. Eto kakav su podvig napravili Grizlisi.

Slaba vajda od Lilardovih 24 poena, uz sedam asistencija i pet skokova, a pobeda domaćina potpuno je bacila senku na neverovatne procente šuta iz igre Janisa Adetokunba. Grk je imao 35 poena uz 15/17 iz igre, a tome je dodao 12 asistencija i četiri skoka. U pobedničkom timu dominirao je dvojac koji su činili Zairi Vilijams i Gregori Džekson, a obojica su ubacila po 27 poena.

Poput Lilarda, slabo šutersko veče imao je i Stef Kari, ali je njegov Golden Stejt pobedio Jutu u gostima sa 140:137. Kari je u prošlom meču postao prvi čovek u istoriji NBA lige koji je na četiri uzastopne utakmice ubacio sedam ili više trojki, ali izgleda da je došlo do zasićenja te je večeras van linije 7,24 gađao 2/8. Završio je meč sa 16 poena i 10 asistencija, ali je na njegovu sreću ostatak tima bio izuzetno šuterski raspoložen ubacivši 20 trojki iz 42 pokušaja. Prednjačio je Klej Tompson sa trojkama 7/13 i ukupno 35 poena, a ispratio ga je Drejmond Grin sa 23 poena. Zanimljivo, jedan od najvećih univerzalaca NBA lige nije imao ni skokova, ni asistencija za gotovo 29 minuta na terenu.

NBA - REZULTATI

Memfis - Milvoki 113:110

/Džekson 27 - Adetokunbo 35/

Juta - Golden Stejt 137:140

/Sekston 35 - Tompson 35/

Portland - Minesota 91:128

/Grent 20 - Edvards 34/



tagovi

Demijan LilardMilvoki BaksMilvokiJanis Adetokunbo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara