Nikola Jokić i Demijan Lilard (©AFP)
Nikola Jokić i Demijan Lilard (©AFP)

Lilard u superlativu o Jokiću: Verovatno najbolji igrač u NBA, volim kako stvari radi na svoj način

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.05.23. | 22:55

"Neverovatno pametan, skroman, ne promašuje velike šuteve", kaže najbolji igrač Portlanda

Mnogo je velikih reči izgovoreno o Nikoli Jokiću poslednjih dana i sedmica, pogotovo otkako je Denver razmontirao Los Anđeles Lejkerse i plasirao se u prvo klupsko NBA finale. Saigrači i članovi stručnog štaba na sva usta hvalili su Jokićev dosadašnji učinak u plej-ofu, sve se češće pokajnički javljaju oni koji su tokom prvog dela sezone uradili sve kako bi degradili ono što je srpski centar napravio kako bi Džoel Embid uzeo MVP titulu, a verovatno najveća potvrda Jokićeve klase je kada reči odobravanja stižu od direktnih protivnika.

Lebron Džejms je skinuo kapu najboljem igraču Denvera, pre njega je to učinio Kevin Durent, a sada je u superlativu o skromnom momku iz Sombora govorio i Demijan Lilard. Ukratko, prva zvezda Portlanda smatra da je Nikola Jokić najbolji igrač u ligi.

Izabrane vesti

"Džoker je verovatno najbolji igrač lige. Najbolji ne osvajaju uvek MVP nagrade, Embid je trebalo ove godine da bude MVP. Ali, Džoker je zato verovatno najbolji igrač lige", počeo je Lilard.

Naravno, odmah je obrazložio zašto tako misli, a statistika je neumoljiva - Jokićev učinak u ovogodišnjem doigravanju u rangu je onoga što su Vilt Čemberlen 1967. i Medžik Džonson 1982. godine u svojim šampionskim sezonama…

"Jokić je igrač koji organski stiže do tripl-dabla. Igra svaku utakmicu na isti način. Ubaciće 45 poena uz 25 skokova, nekada će imati i 18 asistencija, a onda će nekad sve to imati u jednoj utakmici...", priča Lilard i nastavlja:

"Taj čovek ne promašuje. Gledajući ga kako igra i dok igram protiv njega, jednostavno ne promašuje".

Nastavio je Lilard hvalospev na Jokićev račun tokom obraćanja svojim pratiocima na društvenim mrežama...

"Neverovatno je pametan, može da šutira, dodaje, timski igrač, vodi računa o tome da se uvek ide na pobedu. Skroman je, uvek iskren. Volim kako stvari radi na svoj način", zaključio je čovek čija je franšiza pred velikim remontom.

Neka Embidu MVP priznanje, Jokić sada juri još veće stvari...



tagovi

Nikola JokićDemijan LilardDenver NagetsNBA ligaNBA plej-of

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara