Arturas Gudaitis (© Star sport)
Arturas Gudaitis (© Star sport)

Litvanac izdejstvovao raskid ugovora sa Zenitom i otišao u Italiju

Vreme čitanja: 1min | uto. 29.03.22. | 16:52

Gudaitis karijeru nastavlja u dresu Napolija

Litvanski centar Arturas Gudaitis završiće košarkašku sezonu u Italiji. On je uspeo da izdejstvuje raskid ugovora sa Zenitom i sada je zvanično potpisao ugovor sa Napolijem.

Bio je pod ugovorom sa Zenitom iz Sankt Peterburga do 2023. godine, ali su obe strane našle rešenje za raskid istog. Gudaitis je takođe bio predmet interesovanja nekoliko litvanskih i španskih klubova, ali se odlučio na odlazak u Italiju baš kao Šengelija kada je napustio CSKA iz Moskve. Zbog rata u Ukrajini, Gudaitis je nedavno napustio Sankt Peterburg i nije se vratio u Rusiju za razliku od nekoliko Amerikanaca među kojima su bivši igrači Crvene zvezde Bili Beron i Džordan Lojd.

Izabrane vesti

Na 17 mečeva u Evroligi, Gudaitis je prosečno beležio 6,7 poena, 4,2 skoka za 19 minuta na parketu. Litvanac je već igrao u Italiji od 2017. do 2020. Osvojio je prvenstvo 2018. i dva puta je bio pobednik Superkupa Italije (2017, 2018).

Gudaitis će danas popodne biti predstavljen u dresu Napolija. Napoli (9-14) pokušava da izbegne ispadanje iz elitnog ranga takmičenja i trenutno se nalazi na 12. mestu Serije A. 15. i 16. plasirani timovi će na kraju sezone ispasti u Seriju B.


tagovi

KK ZenitArturas Gudaitis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara