Reuters
Reuters

Litvanac naplatio odlične partije na Mundobasketu: Brazdeikis u Olimpijakosu za 1.500.000 po sezoni

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.09.23. | 10:16

Silno je evropski vicešampion želeo krilnog igrača, a tome svedoči i visoko obeštećenje plaćeno Žalgirisu

Briljirala je Litvanija na Mundobasketu sve dok nije naletela na Srbiju u četvrtfinalu. Uprkos ubedljivom porazu od Orlova, Zeleni su ostavili dobar opšti utisak, a jedan od najboljih u ekipi Kazisa Maksvitisa bio je stameni Ignas Brazdeikis. Krilni igrač je nakon svoje prve evropske sezone provedene u Žalgirisu, prešao u Olimpijakos, a klub iz Kaunasa inkasiraće čak 500.000 evra na ime obeštećenja, koliko je iznosila izlauzna klauzula.

Brazdeikis je potpisao ugovor na 2 godine, uz opciju produžetka saradanje i na treću, a u Grčkoj će zarađivati 1.500.000 evra po sezoni.

Izabrane vesti

Beležio je 24-godišnjak 11 poena po utakmici na Svetskom prvenstvu, bio pravi univerzalac i pokrivao gotovo sve pozicije na terenu. Sjajno se prilagodio stilu košarke na Starom kontinentu, uzimajući u obzir da je prethodno praktično žitav život igrao u Severnoj Americi, gde je njegova porodica emigrirala kada je imao šest godina. Student univerziteta Mičigen Stejt izabran je kao 47. pik na NBA draftu 2019. godine, U najjačoj ligi sveta odigrao je ukupno 64 utakmice, najviše za Orlando Medžik 42, s proskem pet poena po utakmici za 13 minuta.

Bio je 201 centimetar visoki Litvanac pravo otkrovenje sezone u Evroligi, gde je na 35 utakmica imao 11,7 poena po utakmici, i bio jedna od najvećih uzdanica Žalgirisa s kojim je stigao do četvrtfinala. Uz to pridodao je i duplu krunu na domaćem frontu.

Olimpijakos se prethodno pojačao Nikolom Milutinovim (CSKA Moskva), Najdželom Vilijams Gosom (Real Madrid), Lukom Sikmom (Alba Berlin) i Jorgosom Tanulisom (Promiteas Patras). Klub su napustili Aleksandar Vezenkov (Sakramento Kings), Kostas Slukas (Panatinaikos), Džoel Bolomboj (Crvena Zvezda) i Tarik Blek (Slobodan agent).

Trostruki evropski šampion (1997, 2012, 2013) novu sezonu u Evrolgii počinje velikim derbijem u OAKA areni protiv Panatinaikosa 6. oktobra.


tagovi

Ignas BrazdeikisKK Olimpijakoskk Žalgiris

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara