Litvanci krenuli silovito: Čak 19 skokova više, uz 11 ubačenih trojki za +26 na otvaranju Mundobasketa

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.08.23. | 16:38

Egipćani osetili snagu selekcije Kazisa Meksvitisa - 93:67

Litvanija je pokazala klasu na otvaranju Mundobasketa, iako Egipat nije najbolje merilo snage i kvaliteta jednog ovakvog tima (93:67). Selekcija Kazisa Meksvitisa ubacila je 11 trojki i bila napadački izuzetno raspoložena, ali je jasno da ima još prostora za napredak i da najbolje šuterske dane tek treba očekivati od ove selekcije.

Procenat šuta za tri poena bio je nešto iznad 30 procenata 11/36, ali je zato za dva bio na 52,5 odsto. Zapravo, najveća razlika je napravljena pod obručima, s obzirom da je Litvanija imala 19 skokova više (ukupno 53), od čega čak 22 ofanzivna. U tom segmentu najdominantniji je bio Jonas Valnčijunas, koji je ostvario dabl-dabl sa 15 poena i 10 skokova. Ipak, šuterski je najraspoloženiji bio Margiris Normantas, koji je ubacio 18 poena, od čega tri trojke iz pet pokušaja.

Izabrane vesti

Litvanija je već u prvoj četvrtini demonstrirala silu, s obzirom da je imala ogromnih +14, a najveći plus dostignut je u završnici meča, kada j bilo 90:59. Ipak, Egipćani su uspeli da iskoriste blagi pad koncetracije dominantnog protivnika u finišu meča i izbegnu rezultatski debakl.

---------------------------------

200.000 dinara i danas čeka na tebe, izađi na crtu!

-------------------------------

Egipat je imao četvoricu igrača sa dvocifrenim učinkom u svojim redovima, ali im je nedostajao neko ko bi bi pružio konkretan otpor snažnom rivalu. Sa druge strane, osim Normantasa i Valančijunasa, dvocifreni broj poena (10) u redovima Litvanije imao je još samo Ejmantas Bendzijus, ali je najveći razlog za to bila činjenica što je Maksvitis usled ogromne rezultatske prednosti pružio šansu većem broju igrača, koji su tako ravnomerno raspodelili minutažu, ali i broj poena.

Tako je Donatas Motijeunas za nešto više od 15 minuta na parketu umalo došao do dvocifrenog broja skokova (devet), uz četiri postignuta poena.

MUNDOBASKET 2023:

Grupa D, 1. kolo:

Crna Gora - Meksiko 91:71

Egipat - Litvanija 67:93




tagovi

Mundobasket 2023košarkaška reprezentacija Litvanije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara