Kazis Maksvitis (©fiba.basketball)
Kazis Maksvitis (©fiba.basketball)

Litvanci posle najgoreg rezultata na Evropskim prvenstvima veruju selektoru, o strancima ne razmišljaju

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.09.22. | 19:48

Savez ima jasnu viziju, Kazisu Maksvitisu se ne drma klupa

Počeli su Evrobasket sa tri poraza i bio je to najgori start u istoriji litvanske reprezentacije. Izvukli su se, pobedama nad Mađarskom i Bosnom i Hercegovinom izborili mesto u osmini finala, a onda posle produžetka ispali od Španije. Tako su Litvanci kontinentalnu smotru okončali najgorim rezultatom u istoriji državnog tima.

Dok je prvi čovek Košarkaškog saveza Hrvatske Stojko Vranković podneo ostavku na predsedničku funkciju posle ispadanja na startu eliminacine faze, odlazak najavio i selektor Damir Mulaomerović, Litvanci ne planiraju veće promene.

Izabrane vesti

BasketNews prenosi da Savez veruje selektoru Kazisu Maksvitisu, koji je ugovorom za klupu državnog tima vezan zaključno sa Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine.

"Važno je shvatiti da je reprezentacija prvi put bila na okupu sa Kazisom. Videli smo kako radi, na kojem nivou, kako se čitav tim oseća oko njega. Pritom nemam toliko trenera. Tokom šampionata smo konstanto pričali sa Maksvitisom i istakli da mu verujemo. Pričali smo i posle osmine finala, rekli mu da ne razmišlja o odlasku. Verujemo mu, reprezentacija nam je mlada, a iz prakse znamo da timovi postižu najbolje rezultate za tri godine", rekao je generalni sekretar KS Litvanije Mindaugas Balčijunas za pomenuti portal.

Čudo bilo potrebno da dođe do promene na klupi Litvanije.

"Ukoliko ne bude velikih podela u reprezentaciji, takav scenario nije moguć. Igrači i čitav tim se osećaju dobro sa njim, uspeo je da ih zbliži. Igrali smo dobro, gubili samo od pet najboljih timova, a bili smo u većini mečeva i u prednosti. Nedostajalo nam jei sreće. Imali smo priliku da dobijemo dva meča u završnici. Da su ključni šutevi ušli sve bi bilo drugačije".

O stranom treneru se ne razmišlja.

"To bi bio poraz za čitavu istoriju litvanske košarke", zaključio je Balčijunas.


tagovi

košarkaška reprezentacija LitvanijeLitvanijaKazis MaksvitisEvrobasket 2022Olimpijske igre 2024Pariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara