Damir Mulaomerović
Damir Mulaomerović

Ostali bez četvrtfinala Evrobasketa, a i bez selektora: Ovo je verovatno moj poslednji meč na klupi Hrvatske

Vreme čitanja: 1min | ned. 11.09.22. | 17:22

Mulaomerović najavio da odlazi posle poraza od Finske

Pošto im je "povratnu kartu" iz Berlina pre nego što su želeli isporučio Lauri Markanen sa 43 poena, reprezentativci Hrvatske su nastavili post na velikim takmičenjima dug 27 godina.

Odgovornost za poraz preuzeo je selektor Damir Mulaomerović.

Izabrane vesti

"Nismo zaustavili Markanena, čovek je odigrao fantastičnu utakmicu, kao svi ostali. Isto tako, suđenje je bilo katastrofa. Imaju oni superstara, ali i imamo i mi Bogdanovića i neke momke. Bilo je situacija. Neću reći da je to odlučilo, ali ekstra kvalitet Markanena je odluči. Verovatno više neću biti selektor poslije ovoga, ali pokušali smo sve. Momci su radili, mislili smo… Nismo bili psihološki spremni, presudila je njihova uigranost, oni su zajedno. Jako su dobra ekipa, razočarani smo, ali to je tako", rekao je za HRT posle meča Mulaomerović koji je izabran za selektora 24. januara ove godine, kada je zamenio Veljka Mršića.

Tokom njegovog mandata Hrvatska je u kvalifikacijama za Mundobasket zabeležila tri poraza, upravo do Švedske, Slovenije i upravo Finske i samo jednu pobedu, posle produžetka nad Šveđanima koja joj nije bila dovoljna da se plasira u drugi krug kvalifikacija za Svetski kup.

Tek nešto uspešnija bila na je na Evrobasketu koji je završila sa skorom 3-3, ali bez plasmana u četvrtfinale. Pobedila je Veliku Britaniju, Estoniju i Ukrajinu, a izgubila je od Grčke, Italije i Finske.


tagovi

Damir MulaomerovićEvrobasket 2022Evrobasket

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara