""
""

Litvanski revolveraši srušili Italiju i zakazali polufinalni okršaj sa Srbijom! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.09.15. | 22:54

Polufinalna utakmica kontinentalnog šampionata igra se u petak, 18. septembra od 21 sat, takođe na stadionu Pjer Moro u Lilu

Košarkaši Litvanije biće rivali Srbije u polufinalu prvenstva Evrope. Reprezentativci baltičke zemlje košarke pobedili su u četvrtfinalu u Lilu, posle produžetka, selekciju Italije sa 95:85 (21:20, 16:16, 23:23, 19:20, 16:6).

Izabrane vesti

Jonas Valančijunas, Mantas Kalnijetis i Jonas Mačijulis bili su heroji Litvanije ove večeri i pokazali da su igre po sistemu toplo-hladno iz prve faze EP sada prošlost.

Kalnijetis je utakmicu završio sa 14 poena, Mačijulis je ubacio 19, a Valančijunas 26 poena. Andrea Barnjani je sa 21 poenom bio najefikasniji kod Italijana, Marko Belineli postigao je 18, a Danilo Galinari 17 poena.

Polufinalna utakmica kontinentalnog šampionata između Litvanije i Srbije igra se u petak, 18. septembra od 21 sat, takođe na stadionu Pjer Moro u Lilu.

Hodali su Litvanci večeras na ivici ambisa, ali su ipak pokazali da su bolji tim, odnosno da umeju da odigraju timski kada je najvažnije.

Za razliku od njih, Italijani su još jednom samo na momente demonstrirali da poseduju potencijal, ali su još jednom u završnici prosuli sve dobro što su napravili.

Tokom produžetka na terenu je praktično postojao samo jedan tim, litvanski, a Italijani su katastrofalno organizovali napade, a još lošije su igrali u odbrani.

Ispostavilo se da Italijani nisu imali dovoljno snage u tom periodu, delovali su potpuno iscrpljeno, dok Litvancima, pre svih Kalnijetisu, Valančijunasu i Mačijulisu nisu zadrhtale ruke.

Italijanski košarkaši su imali šansu da u poslednjem napadu regularnog dela, a imali su devet sekundi, dođu do pobede, ali Marko Belineli nije dobacio ni do koša posle šuta za tri poena.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Marko BelineliMantas KalnijetisLitvanijakošarkaška reprezentacija Litvanijekošarkaška reprezentacija ItalijeJonas ValančijunasJonas MačijulisItalijaEvropaEvrobasket 2015Danilo Galinari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara