Kazis Maksvitis (FIBA)
Kazis Maksvitis (FIBA)

Litvanski trener: Mirnije spavam otkad sam odlučio na napustim ruski klub

Vreme čitanja: 1min | čet. 03.03.22. | 14:28

"Nisam mogao drugačije da uradim u ovakvoj situaciji", kaže Maksvitis

Litvanski stručnjak Kazis Maksvitis je jedan od prvih stranaca koji je napustio Rusiju po ulasku ruskih snaga u Ukrajinu. Umesto da se posle kvalifikacionog prozora FIBA za Mundobasket u kojima je s klupe predvodio reprezentaciju Litvanije u pobedama nad Bosnom i Hercegovionom u Tuzli 24. februara (78:77) i tri dana kasnije u Viljnusu (77:56) vrati u Perm, odlučio je da ostane kod kuće.

Izabrane vesti

"Lakše sam spavao noć pošto sam doneo takvu odluku. Nisam mogao drugačije da uradim u ovakvoj situaciji. Ne idem u Perm, o čemu sam obavestio menadžment kluba. Ostaću u Litvaniji do daljeg, a ostalo će biti jasnije kasnije. Finansijski ću trpeti zbog toga, ali nije to poenta. Spavao sam mirno, donoseći odluku koja mi je na srcu", rekao je Maksvitis koji je bio trener Parme od leta 2019. godine.

Za ruski tim su ove sezone igrali njegovi sunarodnici Adas Juškevičius i Eigirdas Žukauskas, zatim Letonac Marek Mejeris, Amerikanac Džeremaja Hil, Poljak Marsel Ponitka i Belorus Artsjom Parakovski.

"Razmenio sam poruke s njima. Došli smo do zaključka da je ovo lična stvar svakoga. Većina njih je odlučila da se vrati, ali to ipak treba njih da pitate", dodao je Maksvitis kome je rad u Permu zasad jedino internacionalno iskustvo u trenerskoj karijeri.


tagovi

Kazis MaksvitisKK Parma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara