(© Reuters)
(© Reuters)

Ljudi moji, Rudi Gober prvi put u životu dao trojku (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.08.23. | 23:26

Francuska u pripremnom duelu bolja od Crne Gore

Malo preznojavanja, a tek malo neizvesnosti. Bilo je trenutaka kad je Crna Gora pretila, međutim, Francuska je ipak viceprvak Evrope i dovoljno kvalitetan sastav da na svom terenu upiše i drugu pobedu u pripremama za Mundobasket. Ovoga puta rival je bio znatno kvalitetniji od Tunisa („sposobnog“ da ubaci samo 36 poena), samo što se u Monpeljeu nije postavljalo pitanje pobednika – 80:69.

Ekipu Vensana Kolea do slavlja je vodio Evan Furnije, pošto je as Njujorka ubacio 20 poena. Posebno raspoložen u prvoj četvrtini kad je brojao do deset i omogućio domaćinu prvo osetnije vođstvo (21:15). Kasnije se nadovezao Rudi Gober (16 poena, devet skokova), dok poenterski vredi istaći još role Elija Okoboa (12) i Gersona Jabuselea (devet).

Izabrane vesti

Ova provera će se, između ostalog, pamtiti po prvoj trojci u karijeri Rudija Gobera. As Minesote nije poznat kao bogzna kakav šuter, uglavnom pogađa iz reketa i retko pokušava van linije, ali ovoga puta je posle dodavanja Okoboa iz auta osetio da je spreman i – pogodio je! Prvi put otkako se bavi profesionalnom košarkom. Pokušao je 14 puta u NBA ligi nije uspeo, probao još četiri puta u dresu reprezentacije, takođe je mašio, sve do srede 2. avgusta.

Nije trojka Gobera odlučila, ali Galski petlovi su ih ubacili šest iz 19 pokušaja, a Crnogorci svega četiri iz 22. Možda je trebalo još više da koriste unutrašnju igru na Nikolu Vučevića, s obzirom na njegov dabl-dabl (11 poena, 11 skokova).

Doskoršanji bek Crvene zvezde Nikola Ivanović je spakovao 11 poena, a novi centar crveno-belih Marko Simonović tri, uz pet skokova.


tagovi

Rudi GoberEvan Furnijekošarkaška reprezentacija Francuskekošarkaška reprezentacija Crne GoreNikola VučevićMundobasketMundobasket 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara