Serhio Ljulj (©Starsport)
Serhio Ljulj (©Starsport)

Ljulj košem u svom stilu odbio nalet žilave Unikahe za novu pobedu Reala (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.10.22. | 16:24

Kada se uračuna i Superkup, Madriđani već nanizali šest trijumfa

Nije treći najtrofejniji trener u istoriji kluba više za kormilom Reala, ali je Ćus Mateo nastavio gde je Pablo Laso stao. Kraljevski klub je na početku nove sezone upisao i šestu recku. Možda došao i do najtežeg trijumfa do sada, pošto je u finišu Unikaha pretila da napravi iznenađenje, ali je Serhio Ljulj flouterom na manje od 30 sekundi do kraja trasirao put gostima do pobede - 76:71.

Sastav iz Malage se serijom 9:2 u završnici vratio rezultatski u duel, a onda posle tehničke greške Valtera Tavaresa prišao i na dva poena zaostatka. Na scenu je stupio Ljulj, probio po desnoj strani i preko Kendrika Perija, o tablu poslao loptu na dno mrežice. Domaćin nije uspeo da odgovori, pa je morao da pruži ruku braniocu trona.

Izabrane vesti

Real je na poluvremenu imao šest poena viška. Dodala je Mateova četa gas u nastavku i serijom 9:0 došla do 15 poena prednosti. Gosti su vodili 69:57 na ulasku u poslednji kvartal, ali je Unikaha odbila da se preda.

Zakomplikovao je Tavares život Realu. Najpre je promašio polaganje, a onda faulirao Dilana Osetkovskog, pa zaradio i tehničku. Sa tri bacanja domaćin je uveo meč u dramatičnu završnicu, a bilo je jasno da će odgovornost preuzeti Ljulj. Obožava iskusni Španac ovakve trenutke, svi su znali da će lopta njemu u ruke, ali Unikaha nije uspela da ga zaustavi.

Džanan Musa je odigrao još jedna dobar meč u dresu Reala, pa je sa 15 poena bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi. Tavares je uz 14 poena imao i sedam skokova, dok je dvocifren učinak ubeležio još Geršon Jabusele (12p, 6sk). U ekipi iz Malage se izdvojio zlatni Španac Dario Brizuela sa 17 poena. Ispratili su ga bivši igrač Asvela Osetkovski sa 13 i Dejvid Kraviš sa 10 postignutih poena (5sk).



tagovi

Serhio LjuljKK Real MadridUnikahaACB liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara