Serhio Ljulj (Star Sport)
Serhio Ljulj (Star Sport)

Ljulj najbolji u tesnim završnicma, Slukas šesti igrač godine u Evroligi, Hejs Dejvis najviše napredovao

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.06.23. | 18:59

Unija igrača podelila individualne nagrade

Tradicionalno je po okončanju sezone u Evroligi, Unija igrača elitnog takmičenja podelila individualna priznanja. Tako je as Real Madrida Serhio Ljulj proglašen za najboljeg u tesnim završnicama, pošto je vlasnik najvrednije pogotka u sezoni 2022-23 - dvojke sa poludistance na tri sekunde do kraja finala za 11. titulu Real Madrida u istoriji.

Iskusni Španac je u svojoj 16. sezone u društvu najboljih kao član Kraljevskog kluba beležio 6,1 poen i 2,4 asistencije na 29 nastupa, što mu je statistički bila najslabija godina na najvećoj kontinentalnoj pozornici, posle debitantske.

Izabrane vesti

Iskusni plejmejker Olimpijakosa, Kostas Slukas, poneo je zvanje najboljeg šestog igrača Evrolige, pošto je više od polovine utakmica počeo sa klupe, ali i pored toga bio jedan od ključnih igrača u ekipi Jorgosa Barcokasa koja je kao prva iz ligaškog dela stigla do finala, ali joj je Ljulj presudio.

Sjajni reprezentativac Grčke je u proseku imao 11 poena i sa 5,6 dodavanja po meču bio jedan od najboljih asistenata Evrolige.

Nagrađen je i košarkaš Fenerbahčea, Najdžel Hejs Dejvis, koji je izrastao u jednog od ključnih pojedinaca u ekipi Dimitrisa Itudisa. Bivši igrač Žalgirisa i Barselone tako je dobio priznanje za igrača koji je najviše napredovao.

Prosečno je upisivao 10,5 poena i 4,4 skoka na 39 odigranih mečeva, a u finišu sezone, posebno u plej-ofu, često je provodio i po 40 minuta u igri.

Za najboljeg novajliju proglašen je Darijus Tompson iz Baskonije. Amerikanac je imao strašnu sezonu. Pored toga što je prosečno beležio 12,6 poena, imao je i 6,7 asistencija po nastupu, što je bio najbolji rezultat u elitnom takmičenju.

Nagrade su dobili i Luk Sikma i Kajl Hajns. Centar berlinske Albe za Fer plej, dok je veteran iz Olimpije Milano po treći put zaredom proglašen za igrača koji ima najveće poštovanje.


tagovi

Serhio LjuljKostas SlukasNajdžel HejsKajl HajnsDarijus TompsonLuk SikmaEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara