Lokomotiva šokirana pred dolazak Partizana, Avtodor do pobede trojkom u poslednjoj sekundi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.12.19. | 18:40

Starks junak gostujuće ekipe

Ponovo Lokomotiva igra loše, čak i nakon što je sa klupe otišao Luka Banki. Nadali su se u Krasnodaru da će šok terapija nekako uroditi plodom, ali deluje da će tu mnogo čega morati da se menja o čemu sudi drugi vezani poraz, koji je doduše došao na prilično nesrećan način. Avtodor je preko Starksa uz zvuk sirene u potpunosti šokirao domaćina, koji će morati odmah da se trgne ukoliko želi da protiv Partizana izbori pobedu vrednu druge faze Evrokupa – 74:76.

Iako je Lokomotiva bila veliki favorit, Avtodor se odlično isprsilo. Činilo se da gosti nemaju problema da stignu bilo kakvu prednost koju bi domaćin ostvario, pa su tako opstajali u igri sve do samog kraja, da bi na kraju već pomenutom magijom Starksa odneli i pobedu.

Izabrane vesti

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Eldžin Kuk, koji je ubacio 22 poena, a odmah iza bio Ajzeja Hiks koji je imao 18 poena. Izuzetno zanimljivo je da je večerašnji junak, Markel Starks imao katastrofalno šutersko veče (5/16), ali da je istovremeno pogodio u najvžnijem mogućem momentu.

Što se domaćina tiče, istakao se Mindaugas Kuzminskas koji je imao 19 poena na svom kontu, a ispratio ga je Džoni O‘Brajant koji je ubacio svega dva manje. Da sve bude još interesantnije, Lokomotiva je imala bolji ukupan indeks od Avtodora, ali je ipak izgubila.

Meč je bolje otvorio domaćin koji je tokom prve i druge deonice u nekoliko navrata odlazio i na velikih osam poena prednosti. Ipak, Avtodor se u oba navrata vratio, pa je u trećoj četvrtini došao i do rezultatske prednosti. Nije ona bila previše velika pred poslednjih deset minuta košarke, što je garantovalo uzbudljivu završnicu.

I u poslednjoj deonici je Avtodor uglavnom bio taj koji je diktirao tempo, ali je Lokomotiva držala priključak. Na minut i po pred kraj Džoni O‘Brajant doveo je domaće u prednost, ali to je bilo sve od tima iz Krasnodara. Kuzminskas i Kulagin su promašili šuteve vredne pobede, a to je kaznio Starks uz zvuk sirene.

VTB LIGA

Subota
Astana - Nižnji Novgorod 79:84
Lokomotiv Kubanj - Avtodor Saratov 74:76
Uniks Kazanj - Zjelona Gora 86:73

Foto: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara