Loše vesti su potvrđene: Klej Tompson propušta još jednu sezonu! Kraj karijere?

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.11.20. | 20:02

Pokidao Ahilovu tetivu

Crne slutnje su se obistinile, Klej Tompson je doživeo novu tešku povredu zbog koje će propustiti i drugu sezonu zaredom.

Podsetimo, jedan od najboljih šutera na svetu je prošlu NBA sezonu propustio zbog pokidanih ligamenata kolena. Tešku povredu je doživeo u finalu plej-ofa pretprošle sezone.

Izabrane vesti

I taman kada je zalečio koleno, prošao proces rehabilitacije i počeo da se na treninzima sprema za poečtak sledeće sezone, usledio je novi horor. Povredio je Ahilovu tetivu. Postojale su tanke nade da ipak nije u pitanju pucanje tetive što se u današnjem svetu profesionalnog sporta smatra najtežom povredom, ali su one umrle posle detaljnih pregleda i snimaka.

Ahilova tetiva je pukla i Tompson opet mora na operaciju i višemesečnu pauzu. Sigurno propušta narednu sezonu što znači da će svezati više od dve godine bez košarke. Tuga…

Mnogi sada postavljaju pitanje da li ovo znači i kraj karijere za zvezdu Golden Stejt Voriuorsa. Čak i ako se vrati na teren, malo ko veruje da će uspeti da bude i blizu nekadašnjeg nivoa igara. Praktično je nemoguće da se vrati na staro. Ima 30 godina i veća je verovatnoća da završi karijeru nego da opet bude na nekadašnjem nivou.

Za Golden Stejt su ovo strašne vesti. Nekada najjači tim NBA lige je havarisan posle posle povreda Tompsona i Karija prošle sezone i odlaska Durenta. Kari se oporavio ali i sa njim će Voriorsima biti teško da se dokopaju plej-ofa u žestokoj konkurenciji na Zapadu. Tračak nade daje sinoćnji izbor talentovanog centra Džejmsa Vajzmana sa druge pozicije na draftu.

Međutim, sada ni on nije siguran. Voriorsima je neophodna zamena za tompsona. Šuška se o trejdu u kojem bi poslali Vajzmana u Boston u zamenu za Markusa Smarta. Pominje se i opcija da potpišu Danila Galinarija ili da se zalete na visok ugovor Erika Gordona iz Hjustona.

Kako god, vremena kada su “Braća Spleš” kako su zvali Tompsona i Karija harali NBA ligom su prošla i verovatno se više nikada neće ponoviti…


tagovi

Klej TompsonGolden Stejt Voriors

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara