Foto: AFP
Foto: AFP

Lošoj sreći došao kraj: Pelikani idu u plej-of

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.04.24. | 05:57

Sakramento Kingsi završili sezonu

Kako su igrali veći deo ove sezone, očekivalo se da Nju Orleans Pelikani izbore direktan plasman u plej-of NBA lige. Onda je krenuo niz neverovatnih događaja. Porazi i rezultati koji su bili najgori mogući po tim. Odjednom umesto direktnog plasmana morali su da igraju plej-in turnir, a tamo ih je čekao pakao. Ipak, posle svega mogu barem na kratko da odahnu

Kada su upali u plej-in turnir. Prvi protivnik im je bio tim Lejkersa sa Lebronom Džejmsom. Nije im bilo spasa, a da loša sreća potraje pobrinuo se Zajon Vilijamson koji se po svom dobrom običaju povredio.

Izabrane vesti

Sada su u popravnom ispitu morali da pobede bez njegove pomoći i to su uspeli. Uhvatili su poslednji voz tako što su savladali Sakramento Kingse rezultatom 105:98.

Na kraju i nije bilo toliko ubedljivo kako je meč tekao, a zaista je tim Nju Orealnsa dominirao, posebno u drugom poluvremenu.

Najefikasniji pojedinac utakmice bio je Dieron Foks sa 35 poena. Ipak, to nije bilo dovoljno za pobedu Sakramenta iako je odličan bio Sabonis sa 23 poena, 14 skokova i sedam asistencija. U pobedničkom timu istakao se Brendon Ingram sa 24 poena.

Pelikani u plej-ofu igraju protiv prvoplairanog tima iz Oklahome. Iako su Tanderi favoriti sa izvanrednim Šajom Gildžusom Aleksanderom, ne bi bilo iznenađenje da vidimo nekoliko zanimljivih utakmica sa dva mlada tima u centru pažnje.


tagovi

Nju Orleans PelikansNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara