Lučić presudio i Feneru! Bajern od -22 do pobede u Istanbulu

Vreme čitanja: 3min | pet. 16.10.20. | 21:41

Tim Igora Kokoškova krenuo munjevito, pa se raspao, gosti iz Minhena to surovo kaznili - 75:71

Pre samo dva dana odigrao je statistički najboju partiju karijere, kada je srušio Makabi usred Tel Aviva, a nepunih 48 sati kasnije reprezentativac Srbije ponovo je bio odlučujući faktor! U Tel Avivu je trojkom bacio Makabi na kolena, u Istanbulu je Fenerbahče oborio na pleća uz pet uzastopnih hitaca sa linije slobodnih bacanja posle strahovitih napora gostiju da se vrate iz minusa od 22 poena. Na kraju je Bajern ponovo iznenadio i slavio uz rezultat - 75:71 (9:28, 16:17, 23:13, 27:13).

Bio je Vladimir Lučić jedan od vodećih igrača Bajerna i ranijih godina, ali ove je Andrea Trinkijeri pogodio žicu energičnom srpskom košarkašu! Upravo je Lučić zajedno sa Džejlenom Rejnoldsom uneo potrebnu čvrstinu i energiju koja je Bajernu strahovito nedostajala u prvom delu utakmice, kada ekipu iz Minhena apsolutno ništa nije išlo. Ali, Lučić je ostao hladan kao druga strana jastuka i u završnici gde pucaju strune ubacio pet od šest penala kojim je ne samo doneo rezultatski preokret, već i obezbedio trijumf za Bajern! Nekadašnji kapiten Partizana meč je završio sa 18 poena (4/6 iz igre, 2/4 za tri, 8/9 sa penala), uz pet skokova i sedam iznuđenih faulova za indeks 24. 

Izabrane vesti

Bajern je sada uradio ono što je i Žalgiris na otvaranju sezone - upisao tri uzastopne pobede u gostima! Pre Istanbula i Tel Aviva Bajern je slavio i u Berlinu protiv Albe, a tako malo nedostajalo je da Trinkijerijevi puleni sada takođe budu na skoru 4-0! Podsetimo, Olimpija se u Minhenu na početku sezone provukla kroz iglene uši i u produžetku uzela brejk...

Šta se dogodilo sa Fenerbahčeom?! To verovatno ni Igor Kokoškov ne može u ovom trenutku najbolje da objasni... Sve je krenulo kao po loju, pa i bolje od toga, a završilo se antiklimaktično! Fenerbahče je odigrao prvu četvrtinu iz snova i završio je uz rezultat 28:9, gde je u jednom momentu imao i 22 poena viška! Bajern je praktično imao samo ulogu statiste na parketu, bez trunke energije, želje i defanzivnih rešenja na sve što je protivnik spremio. Ali, posle velike pauze na poluvremenu na parket kao da su istrčala dva potpuno različita tima. Tačnije – kao da su se uloge promenile. Bajern je u Lučiću i Rejnoldsu pronašao ono što mu je potrebno da okrene stvari na parketu, a Fenerbahče je u poslednje dve deonice ubacio ukupno 26 poena. Manje nego za celu prvu četvrtinu. I to je dovoljan pokazatelj koliko je Fenerov napad zatajio kada je bilo najvažnije. Sa po 13 poena u drugom poluvremenu jednostavno se ne ide na pobedu, pa čak i kada imaš 22 poena viška na startu utakmice.

Bajern je odigrao briljantno i na kraju zasluženo naplatio dugove. Rejnolds je ispratio Lučića sa 17 poena i osam skokova, Žan Mark Šiško je dodao 11 poena. četiri asistencije i tri uhvaćene lopte, dok je još Nihad Đedović imao dvocifren učinak sa 10 poena i pet skokova. Trinkijeri je možda najbolji potez utakmice napravio kada je zakucao Džadžuana Džonsona i Malkolma Tomasa za klupu, jer su u prvom delu uglavnom samo smetali ekipi.

Fenerbahče je na listi strelaca predvodio Jan Veseli sa 25 poena (12/14 iz igre), na šta je dodao osam skokova za indeks 33. Nando de Kolo je upisao 18 poena i sedam asistencija, a Edgaras Ulanovas je imao 10 poena. Lorenzo Braun je ovog puta totalno podbacio. Ostao je na samo dva poena (1/5 iz igre) i pet asistencija, a u prelomnom trenutku utakmice skrivio je nameran faul nad Lučićem iz čega je srpski reprezentativac izvukao možda i ključne poene za pobedu na 28 sekundi pre isteka vremena. 

EVROLIGA – 4. KOLO

Četvrtak

Žalgiris - Efes 89:73

/Hejs 17 - Danston 20/

Barselona - Panatinaikos 97:89

/Higins 24 - Foster 24/

Petak

CSKA - Alba 88:93

/Džejms 27 – Fontekio 20/

Fenerbahče - Bajern Minhen 71:75

/Veseli 25 - Lučić 18/

20.00: (1,70) Olimpijakos (14,5) Makabi (2,30)

20.45: (1,90 Milano (13,5) Real Madrid (2,05)

21.00: Baskonija - Himki

***kvote su podložne promenama

Odloženo

Asvel – Crvena zvezda



tagovi

Vladimir LučićLorenzo BraunFenerbahče BekoBajern Minhen

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara