Brendon Dejvis (©Starsport)
Brendon Dejvis (©Starsport)

Luda završnica u Fonteti: Valensija se uplašila pobede, ali je Vilbekin promašio produžetak

Vreme čitanja: 3min | pet. 13.10.23. | 22:56

Ekipa Aleksa Mumbru sa dve pobede otvorila sezonu u Evroligi

Pao je u Fonteti Monako na otvaranju sezone, a onda je u Valensiju stigao Fenerbahče, nakon što je u produžetku savladao Olimpiju Milano na startu kod kuće. Malo je nedostajalo da ponovo igra više od 40 minuta, ali Skoti Vilbekin je dva puta promašio izjednačenje u poslednjim sekundama. Na kraju 77:74 za ekipu Aleksa Mumbrua, koja je vodila većim delom susreta, imala sigurnu završnicu na tacni, ali je ipak posle drame iščupala još jednu pobedu u Evroligi.

Završica je bila potpuno haotična. Fener je preokrenuo na tri i po minuta do kraja, ali Valensija ekspresno vratila prednost, posle dvojke pod faulom i realizovanog dodatnog bacanja Damjana Inglisa. Usledila je trojka Tajlera Dorsija za novi preokret, pa je Brendon Dejvis ponovo odveo domaći sastav ispred rivala. Kris Džons je povosio na plus tri, ali je na 12 sekundi do kraja Skoti Vilbekin sveo zaostatak tima iz Istanbula na poen. Tek nakon toga se situacija potpuno zakomplikovala...

Izabrane vesti

Najpre je Dorsiju dosuđena tehnička jer je gazio aut liniji dok je Valensija pokušavala da ubaci loptu u igru sa strane. Prethodno je imao i nesportsku, pa je zaradio isključenje. Kris Džons je pogodio bacanje za 75:73, Valensija je imala napad da se odlepi na dva poseda, ali se zapetljala pri izvođenju auta i lopta je pripala ekipi Dimitrisa Itudisa na 11 sekundi do kraja. Vilbekin je ipak išao na sigurno, krenuo prodorom do produžetka, ali je morao da ga zaradi sa linije penala posle faula Semija Odželeje. Ipak, Amerikanac maši drugo bacanje. Odmah je Fenerbahče napravio faul, upravo je Odželeje stao na crtu i za razliku od Vilbekina - pogodio oba bacanja. Ostale su četiri sekunde za goste, Vilbekin je opalio sa centra - i promašio.

Na kraju je Dejvis bio igrač utakmice. Centar koji je letos stigao u Valensiju iz Milana je susret okončao sa 18 poena, tri skoka i tri asistencije za indeks korisnosti 21. Nadigrao je u potpunosti Jorgosa Papajanisa (osam poena) i Džonatana Motlija (poen). Kris Džons je uz 11 poena imao i sedam asistencija, dok je dvocifren sa 10 poena bio i borbeni Inglis (pet skokova). Stefan Jović je proveo pet i po minuta na parketu i za to vreme postigao poetn poena, bez promašaja iz igre (1/1 za dva, 1/1 za tri). Upisao je i asistenciju i ukradenu loptu za indeks osam.

S druge strane, Dorsi najefikasniji sa 17 poena, dok je 14 dodao tragičar Vilbekin. Dvocifren sa 11 poena i Najdžel Hejs Dejvis (šest skokova), kao i Jam Madar sa 10 poena. Bivši plejmejker Partizana je odigrao još jedan dobar meč za istanbulski tim, pošto je ubeležio i po tri asistencije i ukradene lopte za 22 minuta na parketu. Marko Gudurić je stao na šest poena i tri skoka, uz jednu asistenciju, ali i 0/6 van linije 6,75.

EVROLIGA, 2. kolo

Četvrtak

Anadolu Efes - Real Madrid 80:103

/Tompson 20 - Jabusele 22/

Alba Berlin - Baskonija 86:91

/Šnajder 17 – Miler Mekintajer 17/

Asvel - Partizan Mozzart Bet 62:88

/F. Džekson 16 – Naneli 17/

Panatinaikos - Bajern Minhen 78:71

/Lesor 16 - Bolmaro 19/

Petak

Monako - Virtus 59:83

/Džejms 14 - Lundberg 14/

Žalgiris - Crvena zvezda 79:74

/Šmic 18 – Mitrović 16/

Olimpijakos - Barselona 68:77

/Vokap 14 – Laprovitola 17/

Valensija - Fenerbahče 77:74

/Devjis 18 - Dorsi 17/



tagovi

KK FenerbahčeKK ValensijaBrendon Dejvis

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara