""
""

Ludnica u Pioniru! Pukla stotka, prvakinje Evrope pregazile Nemačku (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | sub. 21.11.15. | 21:00

Košarkašice Srbije i više nego ubedljive na startu kvalifikacija za prvenstvo Evrope u prvom meču odigranom nakon osvajanja titule kontinentalnog prvaka

Košarkašice Srbije pobedile su Nemačku sa 100:57 (23:17, 25:12, 28:18, 24:10) u prvom meču D grupe kvalifikacija za prvenstvo Evrope.

Izabrane vesti

Pred punim tribima Pionira najefikasnija u selekciji Srbije bila je Jelena Milovanović sa 24 poena, dok su Ana Dabović i Sonja Petrović postigle po 17.

Ovo je bio prvi meč zlatnih košarkašica pred domaćom publikom posle osvajanja Evropskog prvenstva letos u Budimpešti.

Izabranice Marine Maljković nagrađene su ovacijama u Pioniru, a utakmicu su, pored ostalih, gledali i poznati italijanski stručnjak Serđo Skariolo, supruga nedavno preminulog Ranka Žeravice, Zaga, kao i povređena reprezentativka Dajana Butulija.

Reprezentacija Srbije je dobro počela utakmicu i od starta imala prednost, a pobednik je praktično rešen pred poluvreme, kada je Ana Dabović vezala četiri trojke i domaći tim je na kraju druge deonice imao 19 poena prednosti.

Srbija je pred oko šest hiljada ljudi u hali Pionir u drugom poluvremenu povećavala prednost i zabeležila ubedljivu pobedu od 43 poena razlike. Srbija naredni meč igra 25. novembra u gostima protiv selekcije Luksemburga.

Pratite MOZZART i na Vajberu


(FOTO: Starsport)


tagovi

SrbijaNemackaMilica DabovićMarina MaljkovićKošarkašice SrbijeEvropaAna Dabović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara