Košarkaši Ludvigzburga (©fiba.basketball)
Košarkaši Ludvigzburga (©fiba.basketball)

Ludvigzburgov rafal i rekord karijere Sajmona za treće mesto na Fajnal foru Lige šampiona

Vreme čitanja: 1min | ned. 08.05.22. | 19:36

Sastav Džona Patrika dominantan protiv Hapoel Holona

Sezona u FIBA Ligi šampiona je na izmaku, ostalo je još samo da dobijemo šampiona. Danas je odigrana utakmica za treće mesto na F4 turniru u Bilbau, a pobedu je u ubedljivom maniru ostvario nemački Ludvigzburg - 88:68 protiv izraelskog Hapoel Holona.

Nemački tim je od prvog do poslednjeg minuta kontrolisao dešavanja na parketu. Dobio prvi kvartal 27:19, do velikog odmora povećao prednost na 13 poena. Sve je bilo jasno kada je Ludvigzburg treću deonicu rešio u svoju korist rezultatom 27:19, pa je poslednju pauzu dočekao sa čak 21 poenom viška.

Izabrane vesti

Patrikova ekipa je fantastično šutirala sa distance - 14/24 (58,3 odsto). Prednjačio je Džona Radebo sa 3/3, dok je trojku više dao Džordan Hals (4/7).

Pobednički sastav je predvodio sjajni Džastin Sajmon koji je i u polufinalu bio sjajan. On je za nepunih 37 minuta ubacio 27 poena (rekord karijere) uz po šest skokova i asistencija (indeks 23).

U poraženoj ekipi 14 poena Tajrus Mekgija, dva manje ubacioje Frederik Burdiljon, dok je bivši igrač Crvene zvezde Džo Regland ubacio 11, uz šest skokova i pet završnih dodavanja. Kapiten Gaj Pnini brojao je do šest.

Sledi finalna utakmica u kojoj se za trofej bore Tenerife i Manresa (20.00).

FAJNAL FOR FIBA LIGE ŠAMPIONA

Petak

Hapoel Holon - Tenerife 71:78

Ludvigzburg - Manresa 55:63

Nedelja

Meč za treće mesto: Hapoel Holon - Ludvigzburg 68:88

20.00, finale: Tenerife - Manresa


tagovi

KK LudvigzburgHapoel HolonDžo ReglandDžon PatrikFIBA Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara