Luka Cerovina: Rado se sećam meča sa Zvezdom od pre dve sezone, pamtiću ga dok sam živ

Vreme čitanja: 3min | čet. 05.03.20. | 11:45

Najbolji „trojkaš“ u sastavu Dejana Milojevića u dosadašnjem delu sezone govorio o ključnoj ulozi na meču sa Igokeom i sezoni u Megi

Najefikasniji u pobedi Mege protiv Igokee bio je Kendrik Peri, najkorisniji je verovatno bio kapiten Edin Atić, ali jednog mladog košarkaša takođe treba istaći ispred ostalih. Mladi Luka Cerovina postigao je ključnu trojku pri rezultatu 79:76 nakon ofanzivnog skoka, čime je umnogome olakšao posao svojoj ekipi u završnici duela. Meč je na kraju završio sa 11 poena kraj svog imena.

Ono što ipak poprilično „bode oči“ kada gledamo statistiku ove utakmice jeste da je Mega dok je on bio na terenu imala plus od 30 poena. Rođeni Kragujevčanin je na terenu proveo 25 minuta, što je znatno više od proseka ove sezone, ali se može reći da je to iskoristio na pravi način. Da sve bude impresivnije, Luka još uvek nije napunio ni 20 godina.
„Duel sa Igokeom je bio izuzetno važan za nas, naročito ako se u obzir uzme podatak da je Zadar pobedio FMP. Imali smo imperativ pobede, ali iako smo veoma mlada ekipa, dobro smo se nosili sa tim pritiskom i na kraju zasluženo trijumfovali. Mnogo mi je drago da sam ubacio tu trojku za vođstvo od šest poena dva i po minuta pre kraja. Oslobodio sam se da šutnem, nisam imao pritisak pre svega jer sam u tom napadu uhvatio ofanzivni skok i ono što se kaže, lopta me je ponela, a na kraju je sve ispalo kako treba“, istakao je mladi košarkaš Mege.

Izabrane vesti

On je detinjstvo proveo u Zvečanu gde je počeo da se bavi košarkom. Nakon nastupa za Polet iz Kraljeva, prešao je u Megu sa svega 16 godina. Sa juniorima ovog kluba bio je vicešampion završnog ANGT turnira Evrolige u Istanbulu 2017. godine, a samo godinu dana kasnije je u ružičastom dresu uspeo da se okiti titulom u juniorskoj ABA ligi. Na sve ove uspehe treba dodati da je Cerovina osvajač zlatne medalje sa Evropskog prvenstva za košarkaše do 18 godina u Letoniji 2018. godine.

Prvi korak u seniorskoj košarci u dresu Mege, Cerovina je napravio u Košarkaškoj ligi Srbije protiv Tamiša pre dve sezone. Tada je pored svog imena imao svega 18 godina i deset dana. On ipak kaže da mu je dosta draži bio susret sa Crvenom zvezdom koju nedelju kasnije.
Moram da priznam da mi je u sećanju mnogo više ostao meč koji smo te sezone, dve nedelje kasnije, igrali protiv Crvene zvezde. Bili smo desetkovani povredama, čak sedmorica igrača je nedostajalo iz prvog tima. Počeo sam taj meč u prvoj petorci i potpuno neočekivano smo pobedili 76:74, a ja sam toj pobedi doprineo sa 12 poena i pet asistencija. Taj meč ću pamtiti dok sam živ“, istakao je Cerovina.

Dodaje mladi košarkaš Mege da je veoma zadovoljan igrama ove sezone u Megi, a kako i ne bi, kada je trenutno najprecizniji šuter za tri poena u čitavom timu sa 45% uspešnosti.
„Uz Brekića i Langovića koji igraju za OKK Beograd, ja sam najmlađi član prvog tima, ali dobijam dosta minuta i zaista se trudim da iskoristim svaki trenutak na parketu na pravi način. Mnogo mi je značilo to što sam prošle sezone igrao na dvojnu licencu i za OKK Beograd. Stekao sam značajno iskustvo u smislu prilagođavanja na seniorsku košarku“, rekao je Cerovina, koji je u dresu Klonfera nastupao pod palicom Branislava Vićentića.

O budućnosti, Cerovina još uvek ne razmišlja preterano. Kaže da je pre svega cilj obezbediti opstanak sa Megom, nakon čega će na red doći sve ostalo. Hvali i uslove u klubu.
„Isključivo sam fokusiran na to da sa Megom izborimo opstanak ove sezone. Još jedna pobeda bi nam i teorijski garantovala ostvarenje cilja pa ćemo se potruditi da je zabeležimo iako imamo veoma jake protivnike u poslednja dva kola. Ja sam zaista prezadovoljan uslovima u klubu. O mladim igračima u Megi se veoma vodi računa i to u svim segmentima našeg razvoja. U prilog tome svedoči i činjenica da sam jedan od nekolicine prvotimaca koji je i stipendista Fakulteta za sport na Novom Beogradu, što je sjajna stvar, jer klub vodi računa i o našem obrazovanju i brine o našoj budućnosti“, zaključuje košarkaš Mege.

Foto: ABA liga (KK Mega Bemax / Ivica Veselinov)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara