Kavaj Lenard (©AFP)
Kavaj Lenard (©AFP)

Luka s druge planete, Bobijev meč sezone, ali Klipersi sa maestralnim Lenardom izazivaju Jutu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 07.06.21. | 00:13

Dončić ubedljivo najefikasniji igrač meča sa 46 poena, ali nedovoljan da se sruše četvrti put tim iz Los Anđelesa u Stejpls centru. Dabl-dabl učinak Marjanovića od 14 poena i 10 skokova. Domaćin konačno slavio na svom parketu u ovoj zanimljivoj četvrtfinalnoj seriji Zapadne konferencije sa 126:111 i plasirao se u polufinale

Malo je Dalasu fantastični, raspucani Luka Dončić. Vukao je Slovenac Maverikse tokom plej-ofa, vodili su sa 2:0 i 3:2 u superzanimljivoj seriji četvrtfinala Zapadne konferencije, tri puta je tim iz Teksasa dobio favorizovane Kliperse u Stejpls centru, ali nije mogao i četvrti put i da zada konačan udarac. Tim iz Los Anđelesa je u sedmom meču, u majstorici, pobedio Dalas sa 126:111 i plasirao se u polufinale gde ga čeka Juta Džez, ekipa s najboljim skorom u ligaškom delu sezone. Franšiza iz Solt Lejk Sitija je posle pet mečeva bio bolji od Memfisa. U drugom polufinalu Zapada igraće Finiks i Denver.

Luka sam protiv Kavaja Lenarda, Pol Džordža i Markusa Morisa nije mogao. Klipersi su tokom većeg dela meča vodili, lomili rivala i na kraju ga slomili u drugom periodu treće četvrtine. Na krilima Luke Dončića, Dalas je preokrenuo rezultat na startu treće deonice meča, poveo sa 81:76. Tada je mirisalo na novi brejk i konačni krah Klipersa, ali onda na scenu stupa sjajni trio domaćeg tima, Lenard, Moris i Džordž. Serijom 24:4, ekipa iz "grada anđela" uspela je da stvori +15 (100:85) pred start poslednjih 12 minuta i reši pitanje pobednika. Kada je stao Dončić u osam kobnih minuta treće četvtine i otpor Maveriksa je splasnuo. Nije bilo igrača koji će da ga odmeni, preuzme lidersku ulogu. Iskusni domaćini preko Lenarda i Džordža su rutinski priveli meč kraju za konačnih 4:3 u seriji.

Izabrane vesti

Utorak, 01.30: (1,80) Bruklin (2,15) Milvoki (2,15)

Šest utakmica ove četvrtfinalne serije dobili su gosti, a kada je bilo najvažnije konačno su Klipersi pred svojim navijačima uspeli da pobede Dalas i da se plasiraju u narednu rundu i nastave bitku za trofej u NBA ligi.

Srpski centar Boban Marjanović odigrao je meč sezone. Imao je odličnu minutažu od skoro 31 i po minut. Bio je starter, a završio je utakmicu sa dabl-dabl učinkom od 14 poena (šut iz ige 7/11) i 10 skokova, a sakupio je i tri asistencije.

U pobedničkim timu, maestralan je bio Kavaj Lenard, koji ima dva šampionska prstena sa San Antonijem i Torontom. Ubacio je 28 poena. Iz igre je šutirao odličnih 66,7 odsto (10/15), a imao je i 10 skokova i devet asistencija za 42 minuta na parketu. Markus Moris je bio fenomenalan u šutu za tri poena. Pogodio je sedam puta iz devet pokušaja, završio meč sa 23 poena i bio tas na vagi koji je odlučio pobednika u majstorici četvrtfinala Zapadne konferencije. Pol Džorž je imao slabiji početak meča, ali u nastavku veteran se probudio, ubacio neke važne koševe. Nije ga služio šut. Samo je pet puta pogodio iz 15 pokušaja, ali je sa linije slobodnih bacanja bio nepogrešiv (10/10). Završio je meč sa 22 poena, a bio je i odličan paker. Imao je 10 asistencija.

Utorak, 04.00: (1,60) Finiks (13,0) Denver (2,60)

Dvocifreni košgeterski učinak imali su i Redži Džekson sa 15, Terens Men sa 13 i Luka Kenard i Francuz Nikola Batum sa 11 poena. Trikolor je bio odličan na startu meča.

Luka Dončić je na kraju stigao do brojke od 46 poena. Imao je procenat šuta iznad 50 odsto (17/30), a za tri pona je pogodio pet puta iz 11 pokušaja. On je bio ubedljivo najefikasniji igrač svog tima. Sledeći po učinku bio je Dorijan Fini Smit sa 18, dok je Kristaps Porzingis ubacio 16 poena. Letonac je za tri poena promašio svih pet šuteva. Dvocifeni je bio i Tim Hardvej junior sa 11.

U ovoj rundi plej-ofa od srpskih košarkaša ispali su Nemanja Bjelica sa Majamijem i Boban Marjanović sa Dalasom, a u borbi za šampionski prsten u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu ostali su Nikola Jokić sa Denverom i Bogdan Bogdanović sa Atlantom.

NBA - PLEJ-OF

Nedelja

POLUFINALE ISTOČNE KONFERENCIJE

Filadelfija - Atlanta 124:128 /u seriji: 0:1/

/Embid 39 - Jang 39/

ČETVRTFINALE ZAPADNE KONFERENCIJE (MAJSTORICA)

Los Anđeles Klipers - Dalas 126:111 /u seriji: 4:3/

/Lenard 28 - Dončić 46/


tagovi

NBA ligaLuka DončićKavaj LenardBoban MarjanovićLos Anđeles Klipers

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara