Reprezentacija Slovenije (© Mozzart Sport)
Reprezentacija Slovenije (© Mozzart Sport)

Lukin šou na treningu Slovenije pred okršaj sa Orlovima (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 16.08.22. | 20:37

Vesela atmosfera vlada u taboru Slovenaca

(Od specijalnih izveštača Iz Ljubljane)

Ako nekada budete imali priliku da prisustvujete treningu košarkaša Slovenije, odmah će jedna stvar biti kristalno jasna: Luka Dončić je duhovni vođa ekipe i momak koji na sve načine pokušava da podigne atmosferu i timski duh. U tim sitnicama Slovenci grade drugarstvo što je u ovom momentu možda i najbitnija stavka u pripremama za Evrobasket gde Slovenci brane zlatno iz Istanbula.

Izabrane vesti

Iz prve ruke smo videli šuterski okršaj na parketu Stožica pred duel sa Srbijom koji je zakazan za sredu. Očekuju se prepune tribine

Kompletan nacionalni tim Slovenije se skupio na centru igrališta posle odrađenog treninga, naravno cilj je bio jednostavan, pogoditi koš sa polovine terena. Mnogi su pogodili, od nekadašnjeg košarkaša Partizana Alekseja Nikolića, do ljubimca Delija Jaka Blažić, ali prava euforija je viđena sa zvukom sirene.

Pomoćni trener je odbrojavao poslednje sekunde treninga, a lopta je završila u rukama Dončića. Rezultat... pogledajte sami.

Posle ovog performansa, Aleksej Nikolić je sa osmehom na licu objasnio o čemu se radi.

"To je Luka, on je momak koji je uvek nasmejan, uvek pozitivan, zarazan je i lepa atmosfera se prenosi na ceo tim. Svi trenutno dišemo kao jedan", počinje Nikolić za Mozzart Sport.

Čini se da taktika nije primarna u ovom momentu.

"Godinama smo već tu, znamo se, mislim da je atmosfera najbitnija. Ta hemija koja se stvori na treningu i u ovakvim situacijama gde se svi šalimo i grlimo, to je za mene ključno kada dođu neki izazovni momenti, tada znamo da smo tim i da čuvamo leđa jedni drugima. Hemija daje konačan rezultat".

Jasno je nekadašnjem igraču Partizana da su sve oči uprte u momke kao što je Dončić, Dragić, ali i Nikola Jokić i Janis Adetokunbo. Sve NBA asovi.

"Iskreno, ne čude me priče o favoritima. Mislim da Slovenija, Srbija i Grčka u ovom momentu imaju najbolje igrače. Pogledajte samo te momke, ali ne zalećemo se. Idemo iz dana u dan. Eto prvi sledeći izazov je baš meč protiv Srbije. Očekujem sjajnu atmosferu i dobru priliku da izbrusimo formu".

Dok smo mi obavljali razgovor sa Nikolićem, mediji su bezuspešno pokušavali da izvuku barem jednu rečenicu od Dončića, međutim nasmejani as Dalas Meveriksa se isključivo slikao sa navijačima i obećao da će pričati za medije nekom drugom prilikom.

Dok je Luka odlazio u svlačionicu, samoinicijativno je prišao Jaka Blažič.

"Mediji iz Srbije ... odavno nije vladala ovakva euforija za jedan prijateljski meč".

Nije bilo potrebe da postavljamo previše pitanja. Nekadašnji košarkaš Zvezde je veliki poštovalac nacionalnog tima Srbije.

"Sjajna ekipa, nemam ja tu šta da analiziram. Mislim da ni mi ni oni još nismo u formi, ali navijači će imati priliku da uživaju u sredu. Nadam se dobroj predstavi oba tima", dodaje Jaka.

Pišu: Bojan Brezovac i Nikola Miloradović


tagovi

Luka DončićAleksej Nikolićkošarkaška reprezentacija Slovenije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara