Dončić, Reuters
Dončić, Reuters

Ma, sa koje si ti dečko planete? Trojka sa 10 metara za pobedu uz 43 poena, 17 skokova i 13 asistencija! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.08.20. | 00:42

Strašna utakmica, vrhunska, za pamćenje... Luka je pokazao kakvi su mu limiti u NBA ligi, ako ih uopšte i ima

Sa koje je Luka Dončić planete? Momak je dao trojku sa 10 metara u poslednjoj sekundi za pobedu Dalasa nad Los Anđeles Klipersima od 135:133! I završio meč sa 43 poena, 17 skokova i 13 asistencija!

Ostalo je 3,7 sekundi do kraja, ali je Dončić znao tačno šta će da se desi. Namestio se, odradio step-bek i pogodio trojku preko Redžija Džeksona! Pamtiće se dugo ova utakmica. Kakva partija. Luka je pokazao kakvi su mu limiti u NBA ligi, ako ih uopšte i ima. Dončić je postao najmlađi igrač u istoriji koji je zabeležio tripl-dabl u plej-ofu sa najmanje 40 datih poena!

Izabrane vesti

Dok je ovakav Luka tu, Dalas ne mora da brine. Bilo je pitanje da li će zaigrati zbog povrede skočnog zgloba, istrčao je na teren na kraju i izdominirao u svom stilu. Dečko je prava magija, prosto nam ponestaje reči da opišemo njegovo umeće. Na ovakvom nivou. Sa toliko godina, u plej-ofu… U to je večeras mogao da se uveri i tim Los Anđeles Klipersa posle produžetka - 135:133 (121:121). Sada je 2:2 u seriji.

Posle četiri deonice nije bilo pobednika, pa se tako otišlo u produžetak. Ovakva drama nije mogla drugačije da se završi.

Glavno pitanje pred start ovog duela bilo je da li će Luka Dončić zaigrati i Luka je izašao na zagrevanje. Tamo je imao susret sa Montrezlom Herelom koji mu se izvinio zbog komentara koje mu je uputio na prošloj utakmici.

Klipersi su dosta bolje krenuli u ovaj meč, napravili su 10 poena razlike u prvoj deonici, a malo kasnije je Dalas na ramenima Dončića i Burka uspeo da se koliko-toliko održi u pristojnom rezultatskom zaostatku pred nastavak meča.

A onda je Dalas u trećoj deonici udario po gasu, tandem Dončić-Burk bio je nezaustavljiv, Klipersi nisu imali odgovor na takvu energiju Maveriksa pa smo u poslednju deonicu ušli s rezultatom 93:85. Za samo 28 minuta na terenu Dončić je upisao tripl-dabl.

Pri kraju treće i početkom poslednje deonice proradio je Bobi Marjanović, stigao je i do dvocifrenog učinka. U istom momentu Pol Džordž je imao šut 2/11 iz igre. Užasno loše… Kao da je sve nagoveštavalo da će Dalas da slavi.

Bilo je sve gotovo izgubljeno za Maverikse kada je Moris dao trojku za prednost Klipersa, a onda se pojavio svemoćni Luka! Nema granica kada je ovaj dečko u pitanju!

Dodajmo da su kod Klipersa najbolji bili Lu Vilijams sa 36 poena i Kavaj Lenard sa 32 i devet skokova, a i da je naš Boban Marjanović utakmicu završio sa 10 poena i sedam skokova.

NBA REZULTATI

Filadelfija - Boston 106:110

/Embid 30 - Voker 32/

Dalas - Los Anđeles Klipers 135:133 (121:121)

/Dončić 43 - Vilijams 36/


tagovi

Luka Dončić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara