Milan Mačvan (© Star Sport)
Milan Mačvan (© Star Sport)

Mačvan se prisetio duela sa Hrvatima: Znali su da ne mogu da nas pobede

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.12.22. | 09:50

Ne zaboravlja se okršaj Srbije i Hrvatske iz 2016. godine u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Riju

Košarkaški rivalitet Srbije i Hrvatske uvek izaziva velike emocije, međutim, svi znaju da je do sada uvek bilo jednostrano. Hrvatska nikada nije osetila slast pobede. Reći će neki da je sve počelo 1995. godine kada se dogodilo čuveno napuštanje postolja u Atini, ali zapravo je sve krenulo trojkom Aleksandra Đorđevića 1997. godine, a niz se nastavio sve do danas. Aleksandar Rašić je pogađao bitne poene 2010, Stefan Jović 2016.... iz prve ruke je sve video i Milan Mačvan nekadašnji kapiten Srbije i deo tima koji je osvojio srebro na Olimpijskim igrama 2016. u Riju.

Baš na tom turniru, Hrvatska je imala izvanrednu ekipu, ali jednu prepreku nisu mogli da prevaziđu – Srbiju. U četvrtfinalu Olimpijskih igara Hrvatska je igrala odlično, imala je prednost, ali ni u jednom momentu tim Aleksandra Đorđevića nije paničio, što je potvrdio i sam Mačvan u „Jao Mile“ podkastu prisećajući se tog meča.

Izabrane vesti

Svi su znali da ne mogu da nas pobede, verovatno i oni, možda su se spakovali za povratak i pre te utakmice“.

Zanimljivo da smo sa selekcijom Hrvatske igrali i pred Olimpijske igre na pipremnom turniru u Argentini. I tada smo pobedili u dramatičnom finišu.

Turnir u Kordobi pred turnir, cele utakmicu su bolji. To je onaj meč kada Aca Petrović govori: Oni daju koševe na bazi ku**a. Bolji su celu utakmicu, ali jednostavno ne mogu da nas pobede“.

Ponovo je trojka tada bila ključna.

Jović daje trojku i tada shvatimo da ne možemo da izgubimo od njih. Pazi, to je sjajna reprezentacija, Bilan igrao strašno, Šarić, Bojan Bogdanović dominirao, stvarno ekipa za respekt. Stvarno su imali tim da urade nešto veliko, ali mi znamo da ne mogu da nas pobede i dođemo jedni protiv drugih na OI šta se desi, pobedimo“, dodaje Mačvan.


tagovi

Milan Mačvan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara